Три мъдри цитата от Опра Уинфри

Тя е първата тъмнокожа жена-милиардер. Тв водещата, която превърна своето предаване в институция. Открито заяви, че няма търпението да отглежда деца и че никога не е имала майчински инстинкт.

Но успешно ръководи училище в Южна Африка, което дава образование на стотици момичета. И много от тях я наричат „мамо“. Тя е Опра Уинфри. И днес има рожден ден!

„Изпитанията са дар. Те ни карат да търсим нов център на тежестта. Не се борете – просто намерете начин да се изправите и да започнете отначало. Превърнете раните си в мъдрост. Това ще ви излекува.“

„Всеки иска да се вози в лимузината с вас, но е важно кой ще се качи в автобуса, когато лимузината се счупи. Едно от най-трудните неща в живота е да се научим кои от мостовете трябва да преодолеем и кои да изгорим завинаги.“

„Пътят към реализацията на мечтите ви е да се съсредоточите не върху успеха, който още не е настъпил, а върху неговата важност. Тогава и най-малките победи по пътя ще добият смисъл. Не е важно кой си и откъде си. Победата зависи от вас самите. Когато вие не оценявате това, което правите, и другите ще ви подценяват. Получавате от живота това, което имате смелостта да си поискате“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *