Животът е Любов: Насилието НЕНовинки

Отново под прицел: Пласидо Доминго с нови обвинения в сексуален тормоз

Срещу испанския оперен певец Пласидо Доминго са били повдигнати нови обвинения в сексуален тормоз, съобщи Ройтерс. Това се случва три години след като той се извини след разследване, проведено от Американската гилдия на музикалните артисти.

Обвиненията са отправени от испанска певица, чиято самоличност не се разкрива, по време в предаване на телевизия „Ла Секста“. Според предполагаемата жертва, Доминго веднъж се опитал да я целуне, а при друг случай поискал да му бъде позволено да пъхне ръцете си в задните джобове на панталоните ѝ.

„Едно от първите неща, които ти казват, е да не се качваш сама в асансьор с Пласидо Доминго“, заяви тя пред „Ла Секста“ и добави: „Първият път, когато се почувствах неспокойна, беше на репетиция. Той ми каза пред всички: „Слушай, мога ли да пъхна ръката си в един от тези твои прекрасни джобове. Аз носех панталони с бродиран заден джоб“.

„Стомахът ми се сви, защото си помислих какво да отвърна на Доминго, за да продължим нормално. Ако му кажа не, щеше да има последствия, а ако кажа да – дори не исках да помисля за това. Той е Доминго. Той е недосегаем. Не би трябвало да бъде така, но аз съм в сянката“.

Жената твърди, че не е докладвала за тези инциденти на своите ръководители или на властите, когато това се случило. Засега няма повдигнато криминално обвинение. Представители на Доминго не са коментирали изнесената информация, пише Нова тв.

В разследване Американската гилдия на музикалните артисти от 2020 г. певици, танцьорки, вокални педагози и обслужващ персонал заявиха, че са били свидетели или жертви на неподходящо поведение от страна на Доминго в продължение на повече от три десетилетия. Разследването заключи, че певецът се е държал непристойно. Самият Доминго обаче не призна вина. В изявление той заяви, че уважава решенията на жените да говорят и, че „наистина съжалява“ за болката, която им е причинил…

Тогава Испания да отмени планираните представления на звездата в публично финансираните музикални театри.

Снимки: YouTube

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *