Пампорово посреща активния начин на живот през март

Нестле за Живей Активно! призовава българите да спортуват и да се движат дори и през зимата, като се включат в най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот на 6 март 2021 г. в курортен комплекс Пампорово.

Зимното събитие се провежда за втора поредна година при спазване на всички мерки за безопасност, свързани с пандемията. През 2020 г. стотици българи участваха в празника на зимните спортове, който Нестле България организира на Боровец.

За първи път тазгодишното зимно издание на инициативата присъединява към себе си и общините Смолян и Чепеларе, както и концесионера на к.к. Пампорово – Пампорово АД.

Популярни български спортисти, които са и посланици на инициативата, ще се включат в събитието на 6 март 2021 г. в курортен комплекс Пампорово, за да мотивират хората да се грижат за здравето си, като се движат активно и спортуват дори през зимните месеци и в условия на пандемия.

Най-успялата българска биатлонисткаолимпийската шампионка Екатерина Дафовска ще направи демонстрации по биатлон за всички, които желаят да се включат.

Най-добрата ни сноубордистка – Александра Жекова, заедно с местния клуб по планинско ориентиране, ще проведат обучения и демонстрации.

За най-малките посетители пък са организирани специални активни забавления – надпревара със снежни топки и състезание за правене на снежни човеци. За участниците в събитието са предвидени безплатни ски уроци за възрастни и за деца, в които ще се включи волейболната легенда Евгени Иванов.

Във време, когато пандемията наложи социална изолация и работа от вкъщи за мнозина, необходимостта от движение е все по-належаща и важна за опазването на физическото и психическо здраве на българите.

Второто зимно издание на инициативата Нестле за Живей Активно! има за цел да спомогне за разрешаването на този социално-значим за обществото ни проблем – масовото обездвижване и наднормено тегло, като вдъхнови хората да се движат през зимата и предостави възможности за практикуване на различни видове зимни спортове както на по-възрастните, така и на по-малките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *