LoveTeхНовинки

Париж е домакин на аерокосмическия салон „Льо Бурже“

Организаторите на Международния аерокосмически салон в Париж – Льо Бурже, очакват „силно участие“ както от изложители, така и от посетители.

Празникът на аеронавтиката, който се провежда веднъж на две години, бе анулиран през 2021 г., заради пандемията, предаде Франс прес.

На авиационното изложение, което ще се проведе от 19 до 25 юни, се очакват около 320 000 посетители, 2500 изложители, 158 самолета.

„Изложението си остава мястото, на което си дават среща феновете и интересуващите се от всичко, свързано с авиацията и космоса – от самолета до ракетите“, пише БТА.

Пътнически самолети („Еърбъс“ – Airbus, „Боинг“ – Boeing, „Самолети за регионален транспорт“ – ATR, „Ембраер“ – Embraer), бизнес самолети („Дасо“, – Dassault „Гълфстрийм“ – Gulfstream), военни самолети („Рафал“ – Rafale, Еф-35 – F-35, „Юрофайтър“ – Eurofighter) и различни хеликоптери ще бъдат изложени на пътната настилка около бившия въздушен терминал в Бурже, северно от Париж.

Първите четири дни на шоуто са запазени само за професионалистите в сектора.

Върху обща площ от 125 000 квадратни метра посетителите ще могат да се насладят на „Спитфайър“ и „Мустанг“ от Втората световна война. Както и на свръхзвуковия стратегически бомбардировач „Би-1 Лансър“, предостaвен от министерство на отбраната на САЩ.

Това изложение ще е белязано със сигурност от „силно участие“ на САЩ с 425 изложители. Вторият контингент по обем след 1130 френски участници, от гигантите в сектора до малки и средни предприятия, и многобройни стартъпи.

Бурже иска също да отвори прозорец и към бъдещето на фона на изобилието от проекти за летящи таксита и други машини.

Салонът ще е съпроводен и с драстични мерки за сигурност. Високопоставени лица говориха за „подходящ отговор“ на риска от смущения, заради екоактивисти, подобно на тези, които атакуваха Авиосалона за бизнес авиация в Женева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *