Дестинации & ДегустацииНовинки

Пътешественик по душа: какво ще се случи с туризма през 2023-та?

В света близо 1,5 милиарда човека пътешестват. Те яздят, плават, летят… Откриват нови места, откриват и нови граници – за самите себе си. И трупат впечатления.

Няма по-хубаво нещо от това да пътешестваш. Нали знаете – човекът е човек, когато е на път. Истински вярваме в тази максима.

Затова днес хвърляме едно око на тенденциите в туризма – какво се случва и какво ще се случи?

Все повече хора обръщат поглед на Изток. Европейските маршрути отстъпват място на Тайланд, Шри Ланка, Монголия… Малдивите вече са безинтересни, Турция е традиция.

Навън е хубаво, но у дома е още по-хубаво.

Мда, може да ви звучи странно, но все повече хора обръщат поглед към българските местенца. Маршрутите са много, възможностите растат. И обслужването става по-добро с времето и развитието на социалните мрежи.

Личната препоръка е по-важна от звездите, екстрите, които се търсят са свързани с не просто с чисто и топло, светло или с гледка. Много от пътуващите са с деца и това поражда нужди като анимация, детски кътове, басейни, въжени атракции.

Любопитен е фактът, че все повече хора планират пътуванията си, ако не в последната минута, то поне ден-два по-рано. Дългосрочните планове не са на мода.

На преден план излиза здравният туризъм – т.е. почивката с полза не само за душата, но и за тялото. България винаги е била рай за балнеолечението, процедурите и СПА преживяванията. Разбира се, има какво да се желае.

Като цяло броят на пътуванията расте. А едно от обясненията може би е, че хората имат все по-голяма нужда да се отпуснат от стреса, с който ежедневно се сблъскват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *