Паулу Коелю: Да, има война: но не обвинявайте обикновените хора!

Паулу Коелю, известният автор на едни от най-четените през последните години книги в света, коментира в Туитър случващото се в Украйна. 

„Украинската криза е добро извинение за русофобията“,

написа той в първия си туит.

„Бил съм в Лвов, Киев, Одеса, Ялта, Чернобил (Украйна). Пропътувал съм 10 хиляди км с влак, от Москва до Владивосток (Русия). Да, има война: но не обвинявайте обикновените хора“,

гласи вторият туит.

Коментарите на писателя предизвикаха вълна от коментари в в социалната мрежа, както положителни, така и отрицателни, заради всички събития в Украйна, но и в Европа и по света.

Паулу Коелю е световноизвестен бразилски писател, издал над 20 книги – романи, антологии и сборници с разкази и притчи, чийто общ тираж на всички езици надхвърля 300 милиона.

През 1988 г. Паулу Коелю пише „Алхимикът“, която има небивал успех и 14 години по-късно е обявена за най-продаваната книга, написана на португалски език, за всички времена.

През следващите години Паулу Коелю продава над 150 милиона копия от книгите си, преведени на 80 езика, в над 168 страни.

Сред най-популярните книги на Коелю са „Победителят е сам“, „Вещицата от Портобело“, „Алеф“, „Мактуб“, „Край река Пиедра седнах и заплаках“, „Захир“, „Изневяра“, „Петата планина“.

Днес писателят живее с жена си Кристина в Рио де Жанейро и Сен Мартен, селце в Южна Франция. Двамата са основатели на благотворителна организация, която помага на бразилски деца в неравностойно социално положение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *