Пет от най-красивите плажове на Тайланд, в които ще се влюбите!

Те не са просто красиви, а буквално спират дъха. Достатъчно е да ги зърнете, за да се влюбите. Хората, които са били тук, казват, че си струва само заради плажовете да посетите екзотичната страна.

 

Бял пясък и изумрудена вода

Плажът Рейли, остров Краби, има много достойнства – дълъг е повече от 600 м, водата край брега е изумрудена, а над него се белеят скали, високи по 200 метра. Тук се намира прочутата Диамантена пещера (Diamond Cave). Плажът не е многолюден, защото до него можете да стигнете само по море – с катер. Освен на почивката, ще се насладите и на забавните маймунки лангури, както и студените коктейли, приготвяни в кафето и барът, които работят през целия ден. Вечер на брега се правят страхотни нощни партита.

Пъстри риби и корали

Плажът Пхи Пхи Ле, на остров Пхи Пхи, стана популярен на широката публика благодарение на драмата „Плажът” с Лео Ди Каприо, която се снима тук. Идеален е за почитателите на дайвинга. На дълбочина 12-35 м ще видите морски костенурки, разноцветни риби, корали и анемонии. Практички тук туристическа инфраструктура липсва, макар често да спират екскурзионни катери. Най-добре е да дойдете при изгрев слънце.

Спокойствие сред палмите

Хад Лийла на остров Панган е най-спокойният плаж, който можете да си представите. Тук можете да си починете на 100 процента, отпускайки се на някой от хамаците или лежанките. Островът предлага идеално място за романтичен отдих. Двойките могат да отседнат в някоя от старите къщички, скрити сред палмите. Магазините и кафенетата са на съседния плаж – Хаад Рина, до който се стига за 10 минути ходене.

Пясък с цвят на шапанско и красиви залези

Плажът Яо Яй на остров Ко-Паям предлага чудно изживяване за дайвинг маняците. Водата е с цвят на мента, а пясъкът – с цвят на шампанско. Над плажа се издигат зелени планини. Ако искате да наблюдавате красив залез, това е мястото. Но ако сте решили да се къпете, по-добре отидете на съседния плаж . Яо Као Квай, защото на Яо Яй се образуват големи вълни.

В света на морските костенурки

Плажът Камала на остров Пукет е известен с двукилометровата си ивица, по която се разхождат морски костенурки. Те излизат на брега, за да снесат яйцата си. Плажът предлага златист пясък и тъмни гори зад него, в които можете да си починете под дълбоките сенки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *