ЛичноНовинки

Певицата Тони след пускането на „Ела и ме спаси“: Искам да бъда добър човек

Тони завършва НАТФИЗ със специалност „Мюзикъл”. През лятото на 2000 г. дебютира с песента „Всичко било е насън”, която веднага се превръща в хит. Следват синглите “Е-самота” и “Както преди” от дебютния албум “Прераждане”, за който тя грабва наградата за дебют на БГ Радио.

От 2001 г. до 2005 г. Тони е на върха на класациите. Меломаните я обичат. И след това изчезва за голям от период от време, защото й се налага да се бори с тежко заболяване. И ето я отново сред нас. С една много специална песен. За „Ела и ме спаси“ си говорим в този кратък, но много истински разговор…

Тони, здравей, къде те намирам в момента?

– Имам ученици, които правят авторска музика и току-що бях с един от тях, който ще записва своя песен, авторска…

Освен музикалните тънкости на които ги учиш, позволяваш ли си да даваш житейски уроци на своите ученици?

– Да, имам много хубава връзка с тях. Обучавам около 10 човека. Често ми искат съвети, не само за музиката, аранжиментите, текстовете, но и чисто практично. А аз имам опит и мога да го споделям с тях. Разбира се, правя го с удоволствие.

Буквално преди дни ти пусна своя нова песен – „Ела и ме спаси“, как се роди идеята за нея?

– Кандидатствах по програма на НФК и спечелих проект. След като записах песента, се появи и видеото. Изключително благодарна съм на Fashion Days за съпорта – те ми помогнаха с гардероба за клипа. Благодарна съм и на екипа. Текстът и музиката са мои, аранжиментът е на Щерион Пилидов, а за режисурата на видеото се доверих на Александър Моллов. Вложих много емоция и енергия в тази песен. Идеята за видеото дойде по време на тренировките ми по езда. Всъщност близостта с конете е нещо специално за мен, тъй като от дете мечтаех да се занимавам с конна езда. Сега мечтата ми не само се осъществи, но и се превърна в страхотна песен.

„Ела и ме спаси“ направи своята премиера в чужбина, по време на международния фестивал „Охридски трубадури“. Тони впечатли публиката и интернационалното жури освен с гласовите си данни и със силното си сценично присъствие. Лично Григор Копров, създателят на фестивала, поздрави българката за таланта и не спести комплиментите към песента.

Защо е това заглавие, от какво се спасяваме?

– Аз лично, тъй като съм вярващ човек, вярвам, че Бог ме е спасил. Вярвам, че единствено и само Бог може да спаси душата. Но приятел или близък може да те спаси от лошите навици, от пропадане…

Смяташ ли, че хората имаме нужда от едно общо спасяване?

– Да, случват се какви ли не неща днес. Не знаеш какво ще дойде. Дали заради лоши навици, лоши решения, можем да отидем в посока, в която не сме искали. В посока, заради която ще съжаляваме цял живот… И тогава един приятел, една подадена ръка може да те измъкне, да те спаси, да те върне отново там, където си бил преди пропадането.

Какво те вдъхновява да правиш музика?

– О, много неща. Дори едно пътуване навън може да ме вдъхнови. Един красив филм, леко, спокойно романтично филмче… Или книга.

А какво те кара да се усмихваш, намираш ли поводи за усмивка в днешното време?

– Да, аз съм от хората, за които чашата винаги е наполовина пълна. Дори на негативните неща се опитвам да гледам позитивно. Като цяло съм доста позитивен човек. Спомням си, че в една статия прочетох, че дори да се усмихваме насила, мозъкът отчита позитивизма и ни помага да се усмихнем наистина след това, повдига настроението ни.

Имаш ли си начин за справяне с лошотиите в живота – хората, коментарите…?

– Да, имам. Те не могат да ме докоснат. Това пея и в „Ела и ме спаси“ – че думите на хората няма да ме засегнат. Че аз съм твърде различна, прекалено толерантна, добра, хората се дразнят от това, но аз не искам да се променям.

Искам да бъда добър човек.

Има една фраза, че красотата ще спаси света. Според теб кое е онова нещо, което ще спаси света от цялата тази материалност, желание за лайкове, лъжовно приятелство?

– Това е една доста наболяла тема. Говорили сме по нея с приятели. Аз съм артист, който не обича да прави нещата на всяка цена. Не са важни лайковете, а това, което правиш. Нещата трябва да се случват естествено. В това вярвам.

 

Великолепните кадри от „Ела и ме спаси“ са заснети в Конна база Иваняне, любимата на Тони. Изпълнителката е в безупречен стайлинг, а феновете й вече отбелязват, в коментарите към проекта, колко добре изглежда. Ритъмът на мелодията е в синхрон и с въздействащите моменти от видеото, в които са заснети треньорът по конна езда Нектария-София Николова и черната кобила Марта. Целият високоскоростен микс от визия, мелодия, текст и вълшебния глас на Тони правят от „Ела и ме спаси“ песен-фаворит в есенния плейлист.

Снимки: Личен архив

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *