Писмо в бутилка пътува 3 години и създаде едно ново приятелство

Писмо в бутилка, написано през 2018 г., прекоси Атлантическия океан и след три години пристигна при 17-годишния Кристиян Сантос от Азорските острови.

Писмото било написано от Шон Смит в Деня на благодарността. Младежът бил на почивка в Род Айлънд и написал на листче: „Денят на благодарността, аз съм на 13 години и съм на гости на семейство в Род Айлънд. Аз съм от Върмонт. Ако намерите съобщението, изпратете ми имейл на messageinabottle2018@gmail.com“.

Три години по-късно бутилката била открита от Кристиян Сантос. Той я забелязал, докато ловил риба с братовчед си.

„Взех я и погледнах вътре, забелязах, че има хартия. Мислех, че е интересно и го показах на майка ми“, казва Сантос.

Майка му Моли казала, че съобщението идва от Масачузетс, където е роден, преди семейството да се премести на Азорските острови.

„Здравейте!!! Синът ми се гмуркаше тук на Азорските острови и намери бутилка със съобщение в нея!!! Опитахме се да изпратим имейл на човека, но не получихме отговор, така че ако познавате някой, който живее във Върмонт, помолете го да сподели това, за да можем да намерим това дете, толкова е страхотно, докъде стигна неговото съобщение в бутилката“, пише Моли във фейсбук.

Шон разбира, че писмото е открито от медиите.

„Не можех да повярвам. Хвърлих няколко бутилки в океана, някои от които скоро бяха намерени, но напълно забравих за това“ , казва той за CBS News„. И допълва, че ще продължи да поддържа контакт с Кристиян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *