Забавна психология

Почеркът издава колко сме емоционални

Почеркът ще ви помогне да разберете какъв е човекът в общуването с околните и в любовта. От какво имате нужда за своя експеримент? Няколко реда, написани на ръка, върху чисто бял лист хартия.

Какво казва наклонът? Прекарайте права линия, перпендикулярна на линията на реда, през средата на няколко букви.

* Ако ъгълът е приблизително 45 градуса, това означава, че човекът може да изразява открито своите чувства; лесно се разбира с околните, обича да кани и да ходи на гости. Ако е влюбен, не крие чувствата си, тъкмо обратното – иска целият свят да узнае за тях и прави всичко, за да го постигне. Подгответе се за големи букети с цветя върху бюрото ви или пред входната врата, любовни бележки, малки подаръчета…

* Ако почеркът е вертикален (ъгълът е 90 градуса), означава, че собственикът му е уравновесен и сдържан в поведението и отношението си с другите. Когато се влюби, не изразява веднага чувствата си, по-скоро демонстрира доброжелателност. Ако забележите, че някой от колегите ви държи постоянно да ви помага, очаквайте „нещо повече” след около два-три месеца!

* Когато буквите са с ляв наклон, човекът умее да контролира чувствата си и се вслушва по-скоро в разума. Трудно се влюбва, а когато се влюби, показва чувствата си след дълги размисли и преценки. Ако и вие изпитвате симпатии, ще трябва да проявите търпение и да проявите изобретателност, за да го убедите, че си струва да бъде с вас.

* Ако буквите са с десен наклон, авторът им лесно се влюбва от пръв поглед и изпитва необходимост да демонстрира чувствата си. Склонен е да изпитва силна ревност и има развито чувство за собственост. Обича да е център на внимание и обект на възхищение. В този смисъл може да ви се налага да се конкурирате за вниманието му със самия него.

Какво казва силата на натиска?
* Ако е слаб, човекът обича повече да слуша, отколкото да говори. Предпочита малките компании, затворените общества. Интересува се околните, но не го показва. И е изключително предан. Какво повече може да иска една жена от един мъж?
* Ако натискът е силен, човекът е решителен, пълен с енергия, привличат го големите и шумни компании, активните хора. Когато обича, измисля невероятни начини да го покаже и доже почти във всеки един момент.

Какво казва големината на буквите?

* Големите, кръгли букви са знак за силно развито чувство за собствено достойнство, липса на практичност, силно въображение.
* Ситният почерк пък показва, че собственикът му е сдържан, умее да запазва самообладание в трудни ситуации, пресметлив е.
* Когато почеркът е „сплескан” (буквите са високи, но тесни) показва, че човекът е пестелив, внимателен.
* И обратното: когато почеркът е разтеглен (височината на буквите е по-малка от широчината), то собственикът му бързо се ориентира във всяка ситуация, предприемчив е, бързо възприема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *