Здраве

Погрижете се за здравето си с помощта на Актив Ситинг

На пазара излезе новото, подобрено и допълнено издание на книгата „Методът Актив ситинг“ на Коко Ковачев. Както вече сме писали, става въпрос за серия от упражнения, благодарение на които можем сами да се справим с различни физически и емоционални проблеми.

Книгата предлага тематични комплекси от упражнения за най-често споменаваните болки в тялото и над 100 терапевтични упражнения. В новото издание са добавени и QR кодове, които ще ви отведат към ексклузивно видео съдържание с подробна информация.

Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в посока Приложна кинезиология. Създател е на метода “Актив Ситинг” и първата в България цялостна програма за Физическа и Емоционална Трансформация (ФЕТ), базирана на Приложна кинезиология.

“Актив Ситинг” е система от специализирани, съвсем лесни и леки упражнения и техники, които може да изпълнявате седнали на стол в удобно за вас време вкъщи или на работното си място.

Най-уникалното на тази система е балансирането на вегетативната нервна система. Тя управлява вътрешните органи и се задейства от пикове на емоциите страх и яд. Чрез тях несъзнателно задействате вегетативната нервна система и тя изпада в стрес. Този стрес може да продължи дни, месеци, дори години.

С упражненията от Актив Ситинг бързо можете да рестартирате вегетативната нервна система и тялото бързо нормализира функции си и започва да работи в баланс.

Упражненията имат лечебен ефект и повлияват различни проблеми като: отоци по крайниците, болки в гърба, болки в гърдите, изтръпване на китките и пръстите, болки в петите, хронична умора, проблеми с координацията и баланса, крампи, депресия, болки в коленете, дисбаланс на мускулите след травми, ишиасни болки, болка в лакътя, плекситни болки
болки в рамото и шията, тежест в краката, главоболие и мигрена. Можете да се доверите на метода, ако страдате от безсъние, ниски нива на енергия, скованост и болки във врата и гърба, стрес. Или ако искате да подобрите стойката и походката си.

Ефектът от упражненията е видим почти веднага, казва Коко Ковачев.

Няма значение на каква възраст сте – методът е подходящ и за деца, и за възрастни. Упражненията са леки и се правят в седнало положение, много са подходящи и за трудно подвижни хора. А при децата, упражненията помагат за балансиране и подобряване на стойката.

А най-хубавото е, че можете да правите упражненията буквално навсякъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *