Новинки

Покана с дъх на липа: Поезия и аромат се свързват за едно перфектно изживяване

„Усещане за липи“ съчетава поезията, музиката и изкуството да създаваш парфюм. На 18 май от 15 до 22 ч. в „Светофар“ ще можете да се насладите и на трите.

Стиховете на Веселина Ангелова от нейната книга „Сърце и липи“ ще бъдат съпроводени от предкласическите произведения на Шуман, Григ, Й.С. Бах и др., докато Моника Господинова ще ви посрещне със своя нов парфюм с аромат на липа, носещ романтичното име Poetry.

За новата книга с поезия на Веселина Ангелова нейният редактор Нинко Кирилов казва:

„Ще ви издам една тайна: Веселина Ангелова си има личен ангел, който понякога седи в един светофар и си клати краката. Когато някоя от обувките му падне, тя започва да пише. На мястото на сърцето си той има липи. И обратното. А тя рафинира тази дантелена чувствителност в думи и ни я дава сякаш между другото. В Сърце и липи метафорите и образите отстъпват на голямото, на важното – на начина, по който тази книга ни кара да преосмислим света, себе си и света в себе си. И ако това ви звучи абстрактно, защото още не сте прочели книгата, върнете се тук и после. Думите на Веселина Ангелова няма да избягат, ще ви чакат. Като всички лични ангели на света. И липи. И сърца.“

Poetry е органичен био парфюм с ухание на цвят от липа, дело на българския моден бранд MGriel fashion.

Ароматната композиция е за мъже, а създаването му е вдъхновено от необятното въображение и същност на поета.

Той е олицетворение на романтичното, топло, обгръщащо проявление на творческата мисъл, с която поезията ни потапя в многопластовата си измеримост, дори в простичката разходка под липите.

Парфюмът е част от колекцията органични аромати на марката, с които подканя към екологично чист начин на живот и опазване на околната среда. Можете да научите повече ето тук… 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *