НовинкиПортфейл

Полезно е да знаете: Как да се справите с бюджета си по време на криза

Живеем все по-трудно. Инфлацията изяжда спестяванията ни, цените растат всеки ден. А бюджетът ни става все по-тънък и по-тънък. Как да се справим?

Ето няколко ценни съвета.

Съставете си реален бюджет. Не като на правителството. Определете точно своите приходи и разходи, стремете се към запазването на баланс. Прегледайте всички свои месечни разходи и определете кои от тях могат да бъдат съкратени или намалени. Определете приоритетите.

Пестете енергия. Един от най-лесните начини да намалите разходите си е като започнете да пестите енергия у дома. Изключете електрическите уреди, когато не ги използвате, използвайте енергоспестяващи крушки и регулирайте температурата вкъщи. Използвайте екопрограмите на пералнята. Сега, през лятото, избягвайте да включвате често климатиците…

Пазарувайте разумно. При покупките си бъдете внимателни. Планирайте първо разходите за храна, използвайте бонуси, промоции. Научете се да сравнявате цените. Не се затрупвайте с продукти, които няма да можете да консумирате и в крайна сметка ще изхвърлите. същото се отнася и до дрехите, играчките на децата…

Помислете дали не можете да си докарате допълнителни приходи. Потърсете работа на парче, онлайн продажби или друга допълнителна заетост. Това може да помогне да увеличите вашия доход и да стабилизирате финансите си.

Избягвайте да вземате заеми. По време на криза е важно да избягвате да трупате нови дългове, особено с високи лихви. Съсредоточете се върху погасяването на настоящите си дългове и опитайте се да ги намалите или да преговаряте за по-изгодни условия с кредиторите.

Инвестирайте в своето образование. Придобиването на нови умения и знания може да ви помогне да се издигнете в офиса или да започнете нова, по-добре платена работа. Потърсете онлайн курсове, семинари или специализирани програми.

Поддържайте психичното си здраве. То е от съществено значение по време на криза, тъй като финансовите трудности могат да предизвикат стрес и тревожност. Намерете начини да се грижите за себе си и да се отпуснете, като практикувате релаксиращи техники като йога, медитация или физическа активност.

Доверете се на съществуващите вече онлайн приложения за бюджетиране и инвестиции. Точно такова е ViziWealth. Едно страхотно “умно” приложение, което е лесно за използване и носи много бонуси на всеки, който му се довери. Под бонуси имам предвид, че ще ви помогне да се научите да държите под око своите парични потоци, активи, пасиви и дори ще можете да помислите за инвестиции.

И не забравяйте, че кризите са временни и с правилна стратегия и усилия можете да излезете по-силни и по-финансово устойчиви от тях.

Помнете, че през криза има възможности за растеж и развитие. Използвайте тези времена като възможност да преразгледате своите финансови навици, да създадете по-устойчив бюджет и да изградите финансова сигурност за бъдещето.

Помнете, че финансовото благополучие е процес, който изисква търпение, ангажираност и съобразяване с текущата икономическа обстановка.

Умно приложение за управление на личните финанси сбъдва мечти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *