Звезди & Стил

Поли Генова си спомни за първото си истинско бижу

Поли Генова си спомни нещо много мило – кое е било първото ѝ истинско бижу в живота и кой ѝ го е подарил.

„Първото истински ценно бижу, което си спомням в живота ми, беше подарък от майка ми – колие от перли! Донесе ми ги от Палма де Майорка и аз се влюбих от пръв поглед. Фини, елегантни и стилни – точно като моята майка.“, написа певицата.

Бижутата всъщност са много важна част от живота ни.

В древността бижутата имали за цел да покажат социалния статус на хората. Предпочитани били бижутата от злато и сребро, защото символизирали високо положение в обществото, както и добри финансови възможности.

Обеците, например, са близо до третото ни око, затова е добре да са от енергизиращи кристали. Обеците лекуват очите, ушите, синусите. Не ги подценявайте, използвайте силата на кристалите и скъпоценните камъни.

Пръстените и гривните имат отношение към енергията, която влиза или излиза от тялото ни. Пръстите имат отношение и към различни заболявания.

Шията е най-важната част от тялото – тя направлява главата. Тук се намират щитовидната жлеза, която е свързана с обмяната на веществата и регулираща всички жлези с вътрешна секреция, както и паращитовидните жлези. Тук се намират и китайските меридиани на тънкото и дебелото черво. Огьрлиците, които се носят на нивото на гърлото, отварят центъра на гърлото, регулират обмяната на веществата. Огърлиците, които стигат до сьрдечната чакра, подобряват кръвообращението и дейността на сърцето. Съдействат за преодоляване на негативизма и за уравновесяване на енергиите в тялото.

Ако търсите духовно израстване, заложете на бижута с аметист, планински кристал или лунен камьк. Много ефективни лечители могат да бъдат и брошките,  защото лесно могат да бъдат преместени близо до болния орган.

Какво означават?

Цвете: нежност, женственост, красота.

Пеперуда: символ на промяната, на метаморфозата, на свободата и израстването.

Ключ: тайнственост, загадъчност.

Сърце: символ на любовта, дълбоките емоции, сърдечни вълнения.

Детелина: късмет, успех.

Подкова: късмет, успех, успокоява и носи сполука в новите начинания.

Животно: слонът е символ на щастието, калинката – на любовта, жабата – на парите.

Птица: символ на свободата, вдъхновението, творчеството.

Змия: символ на греха, опасността, нарушаване на забраните.

Горгона Медуза: символ на величието и непобедимостта.

Богородица: любов, предпазва от болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *