Последният филм с Лорина Камбурова излиза по екраните на 3 юни

Филмът „Блаженият“ с Лорина Камбурова излиза на голям екран на 3 юни, съобщават продуцентите от „А плюс филмс“.

Режисьор на лентата е Станимир Трифонов.

Двете главни роли са поверени на Александър Тонев и покойната Лорина Камбурова. Това е последният български пълнометражен проект с участието на младата и талантлива актриса, която си отиде на 29 години.

В памет на актрисата ще има специална премиера в Русе, където е заснет филмът.

Събитието е на 27 май, когато се навършва една година от смъртта ѝ.

В „Блаженият“ участват още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други.

Историята е зa 9-гoдишния Бoби, който има дарбата да вижда в бъдещето, за първата му голяма любов, за интересната му среща с бъдещия президент Джон Кенеди, за революционното му откритие – лекрство за най-страшната по онова време болест – туберколозата.

Сценаристът Емил Андреев казва, че книгата му „Боби Блажения и другият американец“, по която е създаден филмът, всъщност е по истински случай. Боби е реално съществуващ човек, когото той среща няколко пъти през живота си. Тази част от историята, в която Джон Кенеди идва в Лом, в хотел „Солун“, наистина се е случила. Прототипът на сервитьорката Катя също е реален персонаж. Истинското й име е Пръвка, която днес е на 92 години и живее в ломското село Мокреш.

Снимките на продукцията започват през 2018 г. и са изцяло в Русе заради уникалната атмосфера с автентична архитектура от първата половина на ХХ век, а благодарение на майсторството на оператора Кирил Проданов, филмът ни пренася в няколко епохи, разказват от екипа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.