Правилото на 37-те процента помага да изберем точния партньор

Правилото на 37-те процента ще ви помогне да постигнете нещо страхотно – да започнете да вземате по-бързо всякакви решения. Включително – за човека до вас.

Да се ​​ангажираш да прекараш остатъка от живота си с някого е голямо решение. Вероятно едно от най-големите, които вземаме.

Изследователският център Pew съобщава, че много хора първо избират да живеят заедно, преди да се оженят, за да „тестват“ партньора си.

На някои може да са нужни месеци, но на повечето им отнема години, за да разберат дали са с правилния партньор. А междувременно се появяват и децата.

Трябва обаче да знаете, че има начин да разберете дали избраният партньор е точно за вас.

Математиците предполагат, че „правилото за 37-те процента“ може да помогне да се определи най-добрият вариант при вземане на важни житейски решения, пише The List.

Предполага се, че това правило може драстично да намали времето, което губим, за да вземем важни решения.

„Правилото за 37-те процента“ се отнася до увеличаване на вероятността да се стигне до най-успешния вариант. Калифорнийският университет в Лос Анджелис публикува проучване, което обяснява какво се крие зад тази концепция. Идеята е проста: ако трябва да вземете решение, за което има няколко варианта, науката предлага да премахте първите 37 процента от вариантите. И да обмислите останалите.

„Правилото за 37-те процента“ означава, че имате най-голям шанс да изберете най-добрия за вас партньор, ако отхвърлите първите 37 процента от вариантите.

Да приемем, че очаквате да срещнете около 10 потенциални партньора през живота си. Отхвърлете първите трима или четирима партньори, които срещнете, след това изберете следващия, който е по-добър от първите няколко.

Може ли тази математическа формула наистина да ви помогне да намерите мъжа или жената на живота си?

Математикът Хана Фрай каза, че ако приложите правилото за 37-те процента, шансовете да изберете правилния партньор се увеличават до почти 40 процента. Разбира се, риск винаги съществува.

Нас ако питате, най-добре слушайте сърцето си и неговите правила. Грешките са възможни, но без грешка, няма как да постигнем успех, нали? А и аз имам един прекрасен син, който е плод именно на една такава 16-годишна връзка. Т.е. грешките понякога са очарователни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *