ИзложбиНовинки

Представяме ви: Една изложба на Ани Петрова, която трябва да видите

Ани Петрова не е просто фотограф. Тя не е просто професионалист. Тя е ценител на изкуството. Тя журналист по душа. Тя е човек, който иска да се докосне до всичко и да разкаже интересната история. Със снимки. Понякога и с текст.

На 21 февруари в галерия СТУБЕЛ ще можете да видите една любопитна изложба, с която Ани Петрова празнува и своя 60-и рожден ден.

Ани ще покаже 20 снимки на 20 художници, снимани в своята си среда, в светая светих за всеки творец – неговото ателие, мястото, където създава истории, красота, където се докосват божественото и земното, за да се появи нещо уникално. Изкуството.

На специален екран ще могат да се видят от 1200 снимки на Ани.
Павел Койчев, сн. Ани Петрова

„Нейната запазена марка „В ателието” стартира през 1995 г. в „Новинар” с гостуването на Петър Дочев в Лесидрен. Това необикновено събитие й открива магията на духовното съпреживяване, отваряне на вратата, преминаването на прага към други светове. Примамлив диалог – защото трябва не само да бъдеш допуснат до тайнството, наречено ателие, но и да имаш право да разкриеш личното пространство и творческия процес на твореца пред обществото, пред зрителя – съдник, който трябва да бъде запленен. Показването на тези фотографии е и неин личен празник, който иска да сподели с приятели и колеги, да се върне назад във времето, когато все още цифровата фотография е само мираж“., казва журналистката Галина Рулева.

„Тя може да изпипва детайлите, щастлива е, когато прави своите открития в свещената творческа лаборатория – било в разговора или в погледа отблизо, когато една картина може да бъде и бъбрива, и многозначителна, и смълчана, и загадъчно дълбока и многоцветна.“

Любомир Савинов

„Нашето спасение е в откровението, в доверието при общата ни работа, която е смисъл на всичките ни усилия.“, казва Ани. Доверете й се и се разходете до столичната галерия СТУБЕЛ, за да видите нейните фотографии, запечатали наистина специални, съкровени моменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *