Дестинации & ДегустацииНовинки

Преслава показа красотите на Тайланд на малката Паола (снимки)

Преслава се пресели в Тайланд, докато у нас падат снежинки. Чаровната изпълнителка е в компанията на семейството си. 

Първата снимка, която Преси сподели, бе на нея и Паола – как се гушкат в басейна след дългите полети.

Следват красиви фотоси, на които виждаме голям Буда и сладки слончета.

 

Тайланд означава „Страна на свободата“ и в течение на 800-годишната си история, тайландците могат да се похвалят с факта, че са единствената страна в Югоизточна Азия, която никога не е била колониализирана.

Дълго време преди появата на тайландското кралство през 12 век, районът познат като долината „Чао Прая“ е бил населен от древна цивилизация, която може да бъде проследена до праисторически времена.

Кралството е разположено в сърцето на Югоизточна Азия, обхваща площ от 513 115 кв.км и се разпростира на около 1 620 км от север до юг и 750 км от изток до запад. Тайланд граничи на запад с Мианмар, на север с Лаос, на изток с Лаос и Камбоджа и на юг с Малайзия. Това е страна с топъл и влажен мусонен климат. В годината има 3 основни сезона, които както се шегуват тайландците, са топъл, по-топъл и най-топъл.

Ежегодно Тайланд се посещава от над 10 милиона чуждестранни туристи, които оставят на държавата повече от 15 милиарда долара приходи. И го правят с удоволствие!

Тайландците са едни от най-милите, любезни и усмихнати хора в света. Усмихват се навсякъде и за всичко. Само този факт те кара да се чувстваш щастлив през цялото време, когато си там. Може би защото са будисти, религията е определила начина им на живот и мислене. Уважават всички и всичко.

„Да свикнеш да се усмихваш и да уважаваш е първият важен урок. Навсякъде -по най-натоварените улици, в небостъргачите, банковите офиси, или жилищните сгради има малки параклиси със статуи на Буда. Когато минават край тях тайландците се покланят. Пред параклисите са поставени панички с благовония и ароматизирани пръчици. Тези миризми се смесват с миризмата на готвено от съседния тротоар и от това цялата държава придобива един специфичен аромат.“, казва Виктор Меламед.

Тъй като е винаги топло и евтино, в Тайланд се живее като на курорт. Изобилието от различни видове риба, меса, плодове и зеленчуци е уникално. Около обяд улиците на големите градове и курортите се изпълват със скари и за стотинки можеш да хапнеш пържено пилешко, скариди или люта супа с кокосово мляко. Оризът е също в изобилие, все пак Тайланд е номер едно износител на ориз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *