ЗвездиНовинки

Принцеса София, Меган и Хари, Тервел Пулев… Известни личности стават доброволци

Шведската принцеса София е изкарала онлайн курс, който да я подготви да бъде доброволец в болница в Стокхолм. Принцесата ще помага на медицинския екип със задачи, за които не се изисква медицинско образование.

Всяка седмица средно по 80 човека се подлагат на същия курс, който и тя издържала. “В кризата, в която се намираме, принцесата иска да помогне като доброволец, за да отнеме поне малко от задачите, с които медицинските лица трябва да се справят сега”, обяви говорителят за шведското кралско семейство.

Меган и Хари пък лично раздаваха храна на хора в нужда.

Това е първата им обществена проява, откакто се преместиха в Калифорния. В изявление на нестопанската организация се казва, че двойката „тихо продължава да доставя храна, за да облекчи нашите преуморени шофьори, които са изправени пред увеличена натовареност от един месец“.

Боксьорът Тервел Пулев реши да стане доброволец в Спешното отделение на болница „Софиямед“, където да помага на специалистите на първа линия.

В своя Facebook профил олимпийският медалист от Лондон 2012 отново обоснова решението си и благодари на медицинския екип. „Благодаря на д-р Иван Христов и всички, които осъществиха моето желание, да съм по-близо до мястото на събитията. Заради периоди, като този още по-уверено казвам, че професии, като доктор и учител са от водещо значение за всяка нация. И би трябвало да са поставени на по-високо обществено уважение и почит. Също така се уверих, че място за паника и страх няма. Време е за премерени и адекватни действия, под насоките на специалистите“, написа Пулев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *