ЖениТЕНовинки

Приянка Ганди: Не вярвам в насилието. Отговорът на насилието не се крие в повече насилие!

Приянка Ганди е родена на 12 януари 1972 г. в Ню Делхи, Индия. Внучка на Индира Ганди, дъщеря на Раджив Ганди, шестият премиер на Индия. 

Приянка има по-голям брат на име Рахул Ганди, който е член на парламента в „Лок Сабха“.

Учила е в „Модерна школа и манастир на Исус и Мария“ в Ню Делхи. След като завърши училищното си образование, тя завърши психология от „Исус и Мери колеж“, университета в Делхи. Тя направи своите магистри по будистки изследвания през 2010 г.

На 16-годишна възраст Приянка Ганди изнася първата си публична реч. И става част от част от множество политически шествия, митинги и конференции.

От ранна възраст тя редовно посещава избирателните райони на майка си и брат си на Rae Bareilly и Amethi, където се занимава с проблемите на хората.

През януари 2019-а официално влиза в политиката.

„Винаги са ми казвали, че моето призвание е политиката, и че съм следващата Индира Ганди. Баба ми беше изключително властна жена – така израснах край нея. Това остави траен отпечатък върху мен, самата аз бях доста объркана и не знаех накъде да поема. Докато един ден не ми стана ясно, че съм различна и че политиката не е за мен“,

спомня си Приянка Ганди.

Приянка е на 8 години, когато чичо ѝ загива при самолетна катастрофа, на 12 години баба ѝ Индира е убита от собствената си охрана, а когато е на 19 баща ѝ Раджив Ганди загива при бомбен атентат на терористка от Шри Ланка. Затова и не е никаква изненада, че Приянка завършва психология и будистка религия в университета в Делхи и дълги години страни от публичния живот.

Нейното решение да влезе в предизборната битка предизвика много емоции. Едни харесват начина, по който тя разговаря откровено с хората, други я смятат за последната представителка на семеен клан в политиката, който отдавна е загубил предишните си блясък и значение.

Омъжена е за Робърт Вадра. Двамата се познават от тийнейджърските си години. На 18 февруари 1997 г. двамата се женят в традиционна индуистска церемония. Двойката има две деца, син Райхан и дъщеря Мирая.

Приянка е запален фотограф – любов, която наследява от баща си – Раджив Ганди.

„Не вярвам в насилието. Отговорът на насилието не се крие в повече насилие.“

С брат си

За наследствеността в политиката…

„Семейството ми носи тежестта на злонамерени политически кампании от поколения. Ни най-малко не се „притеснявам“ за такива неща. Колкото повече ни нападат, толкова по-силни ставаме.

За децата й…

„Положих всички усилия да държа децата си далеч от политиката и ги насърчавах да правят всичко, което биха искали да правят, освен политика.“

За работата й…

„Готова съм да бъда всичко, което моята партия иска да бъда“. 

За сравненията с брат й…

„Чувствам, че сравнението между Рахул и мен е било политически мотивирано упражнение от самото начало. Това е част от жестоката пропагандна кампания, която се провежда срещу брат ми.“

За баба й…

„Аз съм нейна внучка, естествено е да приличам на нея. Понякога, когато видя възрастни хора да ме чакат и да ме поздравяват с толкова много обич, виждам, че реагират толкова емоционално на мен, заради нейната работа и нейната отдаденост към нашата страна. Това ме кара още повече да осъзнавам каква страхотна и смела жена беше тя. Толкова години след смъртта й все още я помнят с любов. Това говори много за живота, който е живяла.“

Снимки: Инстаграм и Уикипедия

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *