КиноНовинки

Продължението на „Аватар“ ще ни завладее в средата на декември

Продължението на мегахита Аватар (2009), който продължава да е най-касовият филм на всички времена, се завръща със своето продължение. На 16 декември ще можем да се насладим на „Аватар: Природата на водата“.

Повече от десет години след събитията в Аватар Джейк Съли (Сам Уортингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца. Когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена.

Неприятностите обаче ги следват по петите – Аватар: Природата на водата е разказ за трагедиите, които преживяват Джейк и Нейтири и битките, които водят, за да останат живи и да запазят семейството си заедно.

Продуцентът Джон Ландау споделя, че темата за семейството е в същността на филма: „Аватар: Природата на водата е история за това, докъде биха стигнали родителите, за да запазят семейството си заедно и в безопасност. Филмите на Джим имат универсални теми, а наистина няма по-универсална тема от семейството.“

Освен невиждан успех в боксофиса Аватар промени из основи и киноиндустрията, въвеждайки множество иновации и подобрения. От впечатляващите специални ефекти и популяризирането на дигиталния 3D формат, до представянето на нови технологии като performance capture и виртуална продукция.

Камерън обещава, че Аватар: Природата на водата ще е не по-малко революционен, както като технология на заснемане и прожектиране, така и като преживяване пред големия екран.

Режисьорът е категоричен: „Исках завръщането ни на Пандора, да бъде нещо наистина специално. Всеки един кадър е създаден с идеята за най-големия възможен екран, най-добрата резолюция и най-поглъщащото 3D. Мисля, че успяхме да го постигнем.“

Откриваме Аватар: Природата на водата от 16 декември само в кината на 3D и IMAX 3D, в дублирана и субтитрирана версия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *