Кино

Рачков и Любо Нейков с роли във филма „Христо“

Любомир Нейков и Димитър Рачков замениха обичайните си комедийни роли и се превъплътиха в нови драматични образи за снимките на филма „Христо“. Към тях се присъедин и Юлиан Вергов. Тримата споделят, че участието им в лентата е истинско предизвикателство. На 28 септември в „Дом на киното“ се състоя премиерата на копродукцията на България и Италия, режисирана от Григор Лефтеров и Тодор Мацанов.

Филмът „Христо“ разказва историята на едно бездомно момче, готово на всичко, за да има нормален живот. Успява да си намери работа и дом под наем, но въпреки, че се труди усилено, един ден е уволнен и е принуден отново да заживее на улицата. В главната роля е младият талант Димитър Николов, който спечели „Златна роза“ във Варна за ролята на Христо.

_DSC1485

В лентата участват още Димитър Крумов, Юлиан Вергов, Стефан Мавродиев, Ирина Андреева и Павел Попандов.

Копродукцията „Христо“ е носител на десетки награди от български и международни фестивали, сред които шест номинации и три награди на Българската Филмова Академия в категориите „Най-добър дебют”, „Най-добра главна мъжка роля” и „Най-добра поддържаща мъжка роля”. Филмът е отличен и с награда на критиката на международния фестивал “Warsaw International Film Festival“ , с голямата награда за най-добър дебют на LET`S CEE (Vienna Film Festival) и “High Coast” в Швеция, 2017 в категориите „GRAND PRIX” и „Най-добър пълнометражен филм”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *