Радина Кърджилова с „Аскеер“

Радина Кърджилова взе тази година наградата „Аскеер“ за главна женска роля. Актрисата бе номинирана за ролята си на Сара в „Любовникът“, чийто режисьор е Деян Донков.

Сценарият разказва за любовта на двама души, които са женени от години. Възможно ли е да се съхрани любовта – след стотици закуски, обеди и вечери заедно? На сцената виждаме двама съпрузи, които знаят един за друг всичко и едновременно с това не знаят нищо… Къде е любовта? Къде са истинските чувства? Къде и кога сме истински и кога сме само въображаеми герои и маски? И това не е абсурдът на сюжета на пиесата, а абсурдът на самия живот…

Радина в сцена от „Любовникът“

„Дебелянов и ангелите“ бе отличен като най-добър спектакъл и донесе още награди на автора Александър Секулов за съвременна българска драматургия, на режисьора Диана Добрева, както и на Мира Каланова за костюмография.

За главна мъжка роля бе отличен Валентин Ганев за образа на Лаймън Фелт в „Спускане от връх Морган“.

Наградата за цялостен принос получи актьорът Иван Налбантов, който заяви: „Никога досега до днешния ден не съм бил обект на такова засилено внимание“, след което си припомни различни епизоди от професионалния си път и връчи отличието за изгравяща звезда на Ненчо Кънев, който играе Гаврюшка в спектакъла „Картоиграчи“ на плевенския драматичен театър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.