LoveМаркет

Ръст на родни производители отбелязва една от големите вериги магазини

Тази година фермерски пазари на Lidl са подкрепили 62% повече родни производители. За 14-е си издания през 2022 г. пазарите са дали възможност на 120 фермера от 58 населени места да представят своята продукция, а на десетки хиляди посетители да опитат голямо разнообразие от традиционни и интересни вкусове.

За сравнение през 2021 г. взелите участие фермери са били 74 от 27 населени места.

Посетителите също са се увеличили двойно – през 2022 г. средно 2915 души са присъствали на един пазар в сравнение с 2021 г., когато са били 1430.

„Организираме фермерските пазари в подкрепа на малките местни производители и затова те са изцяло за сметка на Lidl. От 2020 г. до момента сме провели 35 пазара, в които са се включили над 120 регионални производители. Така даваме възможност тяхната продукция, създадена с много труд и любов, да достигне до повече хора. Радваме се, че резултатите показват с всяка година по-голям интерес, както от страна на производителите, така и от страна на клиентите, затова ще продължим с изданията и през следващата година.“, казва Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

В изданията на пазарите участват не само производители, но и занаятчии и пчелари, които споделят с клиентите интересни факти за своята професия.

Основните посетители на пазарите са семейства с деца, за които беше изключително ценно да научат как се плете с ракита, как изглежда току-що извадената от кошера медна пита и каква е тайната на красивия занаят – дърворезбарството.

Предаването на традициите на младите поколения и опазването им е и сред основните цели на Лидл България, като компанията се стреми да помага на хората в различните региони от страната да водят по-качествен и пълноценен начин на живот.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *