Красота

Ребека Кичукова: След процедурата те са щастливи и споделят, че се чувстват отново красиви

Ребека Кичукова е сертифициран преподавател, артист към световноизвестната бюти академия – PhiAcademy. Носител на награда за първо място в международния шампионат за перманентен грим WULOP – категория микроблейдинг.

Споделя, че от ранна детска възраст се интересува от всичко, свързано с изкуство. Винаги е имала желанието да работи в сферата на изкуството. И след завършване на средното образование се насочва към модата. Изучава моден дизайн в университет в Лондон, но година по-късно проявява интерес към микроблейдинга.

„Не харесвах своите вежди и започнах да се интересувам от методи, чрез които да мога да ги “пооправя”. Така разбрах за PhiAcademy. Отне ми дълго време да проучвам артистите и тяхната работа, за да избера на кого да доверя лицето си. Колкото повече разглеждах, толкова повече растеше и интересът ми към този вид изкуство, микроблейдингът, и един ден си казах – защо пък да не се запиша на курс, да видя как се прави и тогава да реша дали бих се подложила на процедурата?.“

Като член на PhiAcademy тя е част от програмата “Плати с усмивка”, която предлага напълно безплатна процедура за тези, които са изгубили веждите си след заболяване или химио- и лъчетерапия.

Ребека, здравей. Трудно изкуство ли е микроблейдингът?
– Здравейте, на пръв поглед микроблейдингът изглежда като нещо доста лесно, но истината е, че не е. Изисква много време, прекарано в практика, за да усвои един артист всички тънкости на тази техника. Става въпрос за правилна позиция на тялото и инструментите, правилен подбор на инструментите според типа кожа, степен на опъване на кожата, посока на растежа на естествените косми и не на последно място добро зрение. Отне ми около 3 месеца, за да придобия базови знания. Но научаването не свършва с това. Винаги има какво още да се надгради.

Как реши да се занимаваш точно с това?
– Избрах именно микроблейдинг след голямо проучване за различните методи и техники за перманентен грим на вежди, заради комплекс. Не харесвах своите вежди и ми беше станало като навик тайничко да завиждам на жените с хубави, натурални вежди. Така, след 5-годишно проучване, попаднах на техниката BoldBrows, която и аз извършвам. И избрах да се запиша на курс. До този момент се занимавах с какво ли не и честно казано не очаквах, че ще ме завладее по този начин.
Занимавам се с микроблейдинг над 3 години и не мисля, че някога може да ми омръзне. Щастието, което виждам по лицата на клиентите си, ме кара да искам да се развивам още и още в тази сфера.

„На първо място за мен това е страст, защото не чувствам никакво натоварване и психическо напрежение докато си върша работата, а напротив – носи ми огромно удоволствие, когато видя усмивките върху лицата на клиентите си. Не ми беше нужен талант, не ми трябваше и много време, за да завърша. Аз просто бях упорита и нямах търпение да започна да творя върху лицата на клиентите, за да мога да върна самочувствието на други жени като мен, които не харесват своите вежди, а те все пак са си рамката на лицето.“

Кое е най-трудното в работата ти?
– Ако трябва да съм честна не бих определила нито един аспект от работата си като “труден”, защото ужасно обичам това, което правя. Когато бях начинаеща, най-трудно ми беше да убедя клиентите ми да се доверят и да изчакат пълния оздравителен период. Веднага след процедурата веждите са доста тъмни, дебели и натрапчиви. Но всичко това с времето се променя и понякога е трудно за клиентите да повярват, че няма да останат с този резултат.

Клиентките ти допитват ли се до теб за съвет?
– Успяла съм по някакъв начин да изградя доверие в клиентите си и мога да кажа, че голяма част от тях се допитват до мен не само за микроблейдинг, а и за всяка следваща процедура, на която възнамеряват да се подложат. Независимо дали при мен или при някой друг. Постоянно се допитват до мен по повод на последващата домашна грижа, която трябва да полагат след процедурата.

Какви са тенденциите в момента?

Към момента забелязвам, че започва да се завръща тенденцията към по-тънките вежди, но при перманентния грим това няма никакво значение.

Винаги извършвам процедурата като измеря и начертая рамка, която да е подходяща за пропорциите на лицето на клиента. Разбира се, тази рамка може леко да се адаптира към желанието им, но в никакъв случай не извършвам процедура, ако трябва напълно да избягам от пропорциите, за да бъдем в крачка с някой тренд. Защото ако този тренд премине и клиентът се насочи към друга форма, ще се наложи да се подложи на премахване, понеже няма как да бъде извършена корекция.

Разкажи ми как стана част от програмата „Плати с усмивка“?

– Станах част от кампанията “Плати с усмивка”, когато завърших обучението си във PhiAcademy. Това е най-мащабната бюти академия в света, съответно и кампанията се предлага от артисти на академията по цял свят.

Щастлива съм, че имам възможността безвъзмездно да подаря микроблейдинг на жени и мъже в нужда, които са изгубили окосмяването в областта на веждите след онкологично заболяване, алопеция, изгаряне, нараняване и др.

Какво е усещането да даряваш красота на жените, сблъскали се с тежката диагноза?
– Усещането не може да се опише с думи! Тези моменти са толкова емоционални и дават още повече смисъл на това, което правя, и енергията, която влагам, за да постигам добри резултати.

Чувала съм какви ли не истории от тези клиенти. Някои ми споделят изключително лични неща и за мен това значи, че клиентът ми е спокоен в моите ръце и е готов да посрещне промяната си с усмивка.

Била съм свидетел и на съкрушителни истории, които едва ли някога ще забравя. Но съм благодарна, че са споделяли преживяното с мен, защото споделената мъка е половин мъка. Понякога се смеем, понякога плачем от радост дори, но най-важното е , че след процедурата тези хора са щастливи и споделят, че се чувстват отново красиви и щастливи, че са преборили страшната болест, например, и са готови отново да се усмихнат на живота с цялата си красота!

Аз съм безкрайно благодарна, че са избрали да се доверят на мен и че съм успяла да допринеса, макар и с нещо малко, за това да се чувстват по-добре и по-красиви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *