Робърт де Ниро на 79: Времето върви. Така че, каквото и да се каните да направите, направете го. Веднага!

Робърт Антъни Де Ниро е актьор, режисьор, продуцент и основател на филмовия фестивал в Трибека.

Носител на две награди „Оскар“, известен най-вече с ролите си на гангстери, мафиотски босове и конфликтни и проблемни индивиди, той често играе роли във филми на режисьора Мартин Скорсезе.

Де Ниро е известен със със своята отдаденост и отговорно отношение към ролите си: наддава приблизително 25 килограма и се научава да се боксира, за да изиграе ролята на Джейк Ла Мота в „Разяреният бик“; изпилва си зъбите за „Нос Страх“; научава се да свири на саксофон за филма на Скорсезе „Ню Йорк, Ню Йорк“.

Роден е в Манхатън, Ню Йорк, по-точно в район наречен Hell’s Kitchen („Дяволската кухня“), заради високата концентрация на организирана престъпност, известни гангстери от миналото и контрабандисти на алкохол.

Баща му – Робърт Де Ниро Старши, е художник, скулптор и поет, а майка му – Вирджиния Адмирал, също е художничка. Двамата се разделят Робърт е само на 2 години. Малкият Де Ниро израства по улиците на квартала също като образите във филмите, в които той се превъплъщава. Прякорът му е „Боби Млякото“ поради бледия му цвят на кожата тогава.

Бил е женен два пъти и има шест деца, включително осиновената дъщеря Дрена Де Ниро.

„Има две велики неща, които можете да научите в този живот. Първото е, никога да не предавате приятелите си, а второто – винаги дръжте устата си затворена.“

„Времето върви. Така че, каквото и да се каните да направите, направете го. Веднага. Не чакайте“.

„Едно от най-хубавите неща на актьорската професия е, че ти позволява да изживееш живота на други хора, без да се налага да платиш цената за това“.

„Парите правят живота по-лесен. Ако имате късмета да ги притежавате, значи имате късмет“.

„Има три вида хора – част от проблема, част от пейзажа и част от решението“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.