Рут Колева пя пред китайска публика

Рут Колева бе културен посланик на страната ни на второто издание на най-големия форум за културно наследство в Пекин – Хорти Експо 2019. Тази година фокусът е поставен върху държавите от Централна и Източна Европа.

Рут изнесе два концерта на голямата сцена в парка „Хорти“, който се очаква да бъде посетен от над 80 милиона души по време на изложението. Концертът й бе единственият, посетен от кмета на Пекин – Чен Жининг, който уважи юбилея на българо-китайските дипломатически отношения.

На официална вечеря Рут поздрави присъстващите с песента „Близо“ и подари последния си албум на бурно аплодиралите я домакини. Гостите се насладиха на изискана азиатска кухня и разгледаха артефактите, съпътствали хилядолетната история на легендарното байджу, прозвеждано от житната култура сорго.

Президентът на Kweichow Moutai Ли Баофан сподели, че от години не е имал по-забавна, приятна и истински приятелска среща с чуждестранна делегация и обеща да посети България в най-близко бъдеще. Той покани Рут Колева да бъде отново гост в Китай.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.