LoveМаркетНовинки

С по-малко дизайнери и почти без публика на Седмицата на модата в Ню Йорк

Нюйоркската седмица на модата започна почти без публика заради пандемията, с много малко големи имена, но с надеждата да помогне на американските дизайнери да оцелеят в кризата.

Майкъл Корс, Томи Хилфигър, Ралф Лорън се отказаха от участие. Те ще представят колекциите си по-късно, извън календара.

Дизайнерът Марк Джейкъбс пък изцяло се отказа да създава колекция пролет-лято 2021 г.

Единственият „гигант“ на Нюйоркската седмица на модата е Том Форд. Той обаче ще представи колекцията си виртуално на закриването в сряда. Участието му е символ на волята на Американския съвет на модните дизайнери, на който той е председател, да окаже подкрепа на професионалистите в сектора, някои от които изнемогват.

Дефилета пред публика почти няма. Сред изключенията е дизайнерът Джейсън Ву, който представи своята колекция на откриването снощи.

„Когато се опитвате да плащате на възможно най-много служители и да не уволнявате още хора, да харчите милиони за шоу няма никакъв смисъл“, обясни Том Форд.

За да подпомогне американските дизайнери, Съветът на модните дизайнери инвестира в нова платформа Runway360, където те безплатно могат да представят колекциите си и да предлагат виртуални събития. Над 50 от 70-е участници в Нюйоркската седмица на модата ще я използват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *