С тениска на бала

С тениска на бала е една страхотна идея. Дарителска кампания с кауза, в която виждам много смисъл.

Кампанията стартира за шести пореден път.

Тя предизвиква абитуриентите да се откажат от скъпите, лъскави тоалети и да облекат тениска. Самите тениски се закупуват благотворително.

Този път организаторите представят нещо уникално. Тениската се предлага в три дизайна.

Във фокуса на кампанията е сърцето

– неотменен символ на съпричастност и подкрепа. Запазен знак на #steniskanabala 2019, то е център в новата тениска. Дизайните са вдъхновени и заимствани от забавленията и интересите на тийнейджърите: технологии, стрийтарт култура, бординг.

Какво се получава, когато момче балансира със своя борд върху цилиндър, на който е сложена щампа на сърце? Или, когато се управлява дрон с капеща боя върху шаблон на сърце? И още, въоръжени с маска и предпазни очила, може ли смело да нарисуваме със спрей смешен и небрежен образ на сърце? С тези похвати са отпечатани изображенията върху новите тениски на #steniskanabala 2019.

На едноименния сайт посетителите ще видят видеоклипчета, онагледяващи технологията на съдаване – „индо борд“, „дрон мастер“ и „стрийт арт“. Преди окончателно да изберат тениската с изображение на сърце, която най-много им харесва, те ще видят и галерия с модели в реална среда. За да си представят съвсем точно, как ще им стои тя.

#steniskanabala предизвиква Випуск 2019 да е най-активен и щедър от всички досега!

Благотворителната инициатива на Мото-Пфое е

в полза на българските абитуриенти-сираци,

които продължават образованието си във висше учебно заведение и осигурява техния равен старт в живота след завършването на 12-и клас.

Столичният комитет на БЧК е традиционният партньор, който се грижи даренията от кампанията да достигнат до точните кандидати и им осигурят развитие в избраната учебна специалност.

Откриващото събитие за сезон 2019 се състоя в литературен клуб „Перото“, любезно предоставен на организаторите безвъзмездно от страна на Национален дворец на културата. В присъствието на представители на медиите управителят на Мото-Пфое, Атанас Фурнаджиев, приветства гостите и бенефициентите от предходните години на програмата. Обръщение отправи и Румен Иванов, Изпълнителен директор на DHL Express Bulgaria – традиционния официален логистичен партньор.

За 5-те години дотук, от 2014-а до 2018-а включително, #steniskanabala спечели огромен отклик в обществото и продължава да се радва на нарастващ интерес. Каузата постоянно набира популярност и пълната сума на даренията вече достигна 422 432 лева.

150 са училищата от цялата страна, които се включиха с клас или цял випуск за 5-те пълни години досега, като много от тях участват вече традиционно в кампанията.

Абитуриентите сираци, които получиха като студенти първокурсници своите стипндии от дарителската кампания, наброяват 191, а на 69 души с много добър и отличен успех по време на втората, третата и четвъртата година от следването се предостави като поощрение допълнителна финансова помощ.

От днес на обновения сайт www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент, който харесва каузата, може да дари средства – онлайн или по банков път – за образованието на зрелостниците без родители от Випуск 2019.

Мото-Пфое му предоставя символа на кампанията – тениската. Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската се предоставя при дарения над 20 лв.

В квалифицирането на кандидатите и при разпределението на стипендиите от програмата #steniskanabala и през 2019 г. ще помогне Столичен комитет на Български Червен Кръст. Регламентът за това е ясен и може да се намери на сайта www.steniskanabala.bg

DHL отново е официалният логистичен партньор на програмата, доставяйки благотворитено на дарителите тениските, символ на кампанията.

Видеоклипчетата с технологиите за правене на тениските през 2019 г. може да се намерят на страниците на Мото-Пфое – YouTube, VBox7, Facebook.

Instagram е новият канал на кампанията, на @s.teniskanabala може да се видят всички галерии със снимки.

Заявки за тениски и информация за дарения: www.steniskanabala.bg, steniskanabala@motopfohe.bg и на тел. 02 9842 387

Регламент и документи за кандидатстване за стипендия по програмата: www.steniskanabala.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.