Красота

Съхранете младостта на кожата като я предпазите от слънцето

Слънцето е жизненоважно за нашето съществуване, но прекомерното излагане на слънчева светлина може да доведе до вредни ефекти върху кожата и цялостното здраве.

Защо слънцезащитата е важна?

Слънчевите лъчи съдържат ултравиолетови (UV) лъчи, които могат да увредят кожата ви. UVB лъчите могат да причинят слънчево изгаряне, докато UVA лъчите могат да доведат до преждевременно стареене и бръчки. Продължителното излагане на слънце без подходяща защита може да увеличи риска от развитие на рак на кожата.

Според Американската академия по дерматология, използването на слънцезащитни продукти може да намали риска от развитие на меланом, най-смъртоносната форма на рак на кожата, с 50%. Редовната употреба на слънцезащитни продукти също може да помогне за предотвратяване на други видове рак на кожата като базалноклетъчен карцином и плоскоклетъчен карцином.

Някои хора, като деца, хора с по-светъл цвят на кожата и такива с хронични кожни заболявания, са по-податливи на увреждане от слънцето. Тези групи трябва да обърнат специално внимание на използването на слънцезащитни продукти, за да защитят кожата си.

Изберете слънцезащитни продукти, които осигуряват защита както срещу UVA, така и срещу UVB лъчи. Търсете продукти със SPF (слънцезащитен фактор) най-малко 30.

 

Eucerin Слънцезащитен ултралек флуид HYDRO PROTECT SPF50+ е хидратиращ продукт с най-висок слънцезащитен фактор, който се усеща лек като „нищо върху кожата“

Формулата е изключително лека за нанасяне заради hydro-tech complex, като същевременно предоставя най-висока защита от UVA, UVB лъчите и от синята светлина чрез Advance Spectral Technology. Наред с това подкрепя възстановяването на ДНК на кожата. В синхрон със своите екологични цели, брандът създава по-природосъобразни формула и опаковка на продукта.

Флуидът е подходящ за ежедневна употреба. Слънцезащитата не е само за плажа, тя трябва да бъде част от ежедневната ни рутина, тъй като дори средно излагане на слънце може да има негативно отражение върху нашата кожа.

Слънцезащитен ултралек флуид HYDRO PROTECT SPF50+ е дерматологично тестван и резултатите показват отлична поносимост при всеки тип кожа, дори чувствителна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *