Самотата на един нов свят роди „луди“ професии: ето една от тях

Светът ни е наистина странен. И все по-самотен. Начинът ни на живот ни превръща постепенно в асоциални. Твърде информирани, с милиони приятели и лайкове, но асоциални.

И доказателство за това са не само дългите часове, прекарани в мрежата и новата „болест“ – пристрастяване към мобилни устройства, но и професии като тази на Шоджи Моримото.

38-годишният мъж от Токио печели по 71 долара на час, за да бъде „компаньон“ под една или друга форма.

„В общи линии аз се давам под наем. Работата ми е да бъда навсякъде, където клиентите ми искат, и да не правя нищо конкретно“, казва Моримото и добавя, че през последните четири години е провел около 4000 срещи.

Моримото има близо четвърт милион последователи в Twitter, където намира и повечето си клиенти. Някои от тях го наемат доста често, например, един от клиентите вече е ползвал услугите му 270 пъти.

Моримото прави странни на пръв поглед неща – придружава човек, който иска да си поиграе на люлка в парка или пък маха за сбогом на напълно непознат от прозореца на влака…

Казва, че не приема предложения от сексуален характер.

Но пък е приел работата от Аруна Чида, 27-годишна анализаторка на данни, която облечена в сари е искала просто да си поговори с него на чаша чай и сладкиши.

Бизнесът „с придружаване“ е единственият източник на доходи на Моримото, с който той издържа съпругата и детето си. Въпреки че отказва да съобщи колко печели, той казва, че приема по един или двама клиенти на ден. Преди пандемията те са били трима или четирима на ден.

Дано някой ден не ни се налага да наемаме човек като Моримото, за да отиде вместо нас на родителска среща или на рождения ден на децата ни…

Звучи налудничаво, но все по-реално.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *