Звезди

Съпругата на Брус Уилис: Държим се, благодарение на любовта и търпението

Съпругата на Брус Уилис – Емма, сподели, че болестта му е тежка семейството. Актьорът страда от деменция.

Преди близо една година семейството сподели с феновете, че Брус спира да играе, защото болестта му пречи да работи пълноценно. Той не може да запомня репликите, понякога се чувства объркан… Тогава стана ясно, че любимата на милиони фенове на седмото кино звезда е диагностицирана с фронтотемпорална деменция.

Уилис има проблем с говора, трудно се движи на улицата, защото е дезориентиран.

В интервю за Ен Би Си неговата половинка Емма Хеминг разказа, че деменцията е трудна – както за семейството, така и за болния.

„Това, което научавам, е, че деменцията е трудна. Трудно е за човека с диагнозата. Тежко е и за семейството. Мисля, че това беше благословията и проклятието“.

Тя обясни, че семейството се държи, благодарение на любовта и търпението.

„Брус наистина би искал да се радваме на нашето семейство”, добави Емма.

Емма публикува и видеоклип в социалните мрежи, в който разказва за болестта.

„FTD е съкращение от фронтотемпорална деменция или дегенерация… FTD засяга предния и темпоралния дял на мозъка. Днес не съществува нито лек, нито едно лечение за това заболяване.“

Съпругата на Уилис обясни, че е важно хората да бъдат запознати с болестта.

„Добре дошли в Световната седмица за повишаване на осведомеността за FTD през 2023 г. Страстно желая да повиша осведомеността за това заболяване, наречено фронтотемпорална деменция, което навлезе в света на нашето семейство“, обясни Ема.

„Надеждата ми е, че ще научите и ще вземете нещо ново и полезно от тази седмица. Тук съм, за да съобщя на следващото семейство, че не сте сами и че има разбиране и надежда в нашата силна общност за FTD.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *