Звезди

Съпругата на Брус Уилис разказва за битката им с болестта в книга

Съпругата на американския актьор Брус Уилис, Ема Хеминг Уилис, работи над мемоари, в които описва грижите, които полага за съпруга си, пише People.

Книгата ще бъде издадена от издателство Open Field, начело на което стои Мария Шрайвър.

„Вълнувам се да издам книгата на Ема. Тя и аз се познаваме от дълго време и аз съм много горда от начина, по който тя използва своята популярност, за да помага на другите“, казва Шрайвър.

С новата си книга Хеминг иска да сподели информацията, която е научила, докато се е грижила за съпруга си.

„За мен знанието е сила, а изграждането на подкрепяща общност е жизненоважно. За нас наличието на тази общност донесе стабилност и усещането за известен контрол върху ситуацията. Тези неща липсваха, когато диагнозата фронтотемпорална деменция за първи път се появи в нашето семейство“, каза Ема.

Снимки: Instagram/Ема Хеминг Уилис

Насочена към хората, чиито близки се борят с диагнозата деменция, книгата ще включва интервюта, експертни съвети и лични истории от живота на Ема и Брус.

„Това, че разполагам с правилните ресурси, ми позволи да се справя по най-добрия начин, за да бъда продължа да бъда най-добрата майка, съпруга, дъщеря, приятел и болногледач, който мога да бъда. Искам да споделя този си опит с други, които са в подобна ситуация“, казва още Ема.

През 2022 г. беше обявено, че Уилис ще се оттегли от актьорската си кариера по здравословни причини – бе диагностициран с афазия. Година по-късно семейството му каза, че болестта е прогресирала и Уилис получава по-специфична диагноза: фронтотемпорална деменция. Битката е тежка, каза преди време Ема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *