Сара Чанг държи на пресните плодове

Сара Чанг, която ще изнесе концерт у нас след ден, е поискала от организаторите пресни плодове и повече течности.

Сара Чанг е международна звезда с активна кариера. Повече от 20 години името й фигурира в афишите на най-престижните класически сцени. Присъствието й на сцената, безкрайната й енергия и перфекционизмът са причината да изнася над 100-150 концерта всяка година.

Споделя, че успява благодарение на реда, дисциплината и любовта й към музиката.

Интересен факт е, че Чанг отделя специално внимание на пръстите си. От Софийската филхармония са осигурили всичко необходимо и  след концерта тя веднага ще може да подложи ръцете си на температурни амплитуди. Препоръката е на личния й лекар. Благодарение на нея успява да е във форма въпреки натоварената си програма.

Красивата дива е изключително скромна в изискванията си за храна. Единственото, на което държи, са пресните плодове и течностите.

На 10 ноември (неделя) Сара ще изнесе концерт в зала „България“. Тя ще пристигне в София по-рано, за да отдели време за репетициите с маестро Найден Тодоров и музикантите от Софийска филхармония.

В първата част на концерта ще прозвучи Концерт за цигулка и оркестър на Ян Сибелиус. А във втората – Симфония №9 „Из новия свят“ на Антонин Дворжак. 

Гостуването на голямата цигуларка у нас е по покана на Софийската филхармония, която през последните години се грижи столичани и гостите на София да се наслаждават на таланта на най-големите звезди на международната сцена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *