Лично

Сашка Васева: Скъпата кола или яхта не са доказателство за любов

Сашка Васева шокира всички преди две години, че се бори с коварна болест – тумор в мозъка. Певицата се нуждаеше от спешна операция и от подкрепа. Операцията бе направена в Германия, а Сашка вече се възстановява.

Певицата, която се радва на голяма любов от страна на публиката, не загуби вярата в себе си и устоя на изпитанието. Промени ли я то, как се чувства сега и какво й помогна да запази себе си, питаме самата нея, докато е в Германия на контролни прегледи…


Как се чувствате в момента?

– Слава Богу, добре.

Всичко ще бъде наред?
– Надявам се, че да.

Казахте, че в момента сте в чужбина?
– Да, на контролни прегледи съм.

Връщайки се назад във времето, какво промени във вас самата това изпитание?
– Промени нагласата ми към света, промени приоритетите ми. Преоткрих връзката си с Бог… Въпрос на време или на изпитание е за всеки от нас да я открием. Открих друго ниво в съзнанието си.

Какво ли липсваше най-много през месеците на лечение?
– Българският език, родният ми език. В началото не говорех немски, това е голяма преграда.

Музиката липсваше ли ви?
– Не, защото там постоянно ме караха да пея. Когато научиха, че мога да пея, ме караха да пея песни, които им бяха скъпи на сърцето… покрай работата си съм научила да пея песни на различни езици – работила съм в Италия Сърбия…

Хората в България ви обичат много, защото сте много естествена като изпълнител и човек. Не знам дали сте усетили тази симпатия и любов?
– Да, почувствах ги. Получих много любов от България. Коментарите бяха предимно от жени, те ме подкрепиха, пожелаваха ми здраве и обич. Това много ме подкрепи.

Вие сте име в света на музиката у нас. Усетихте ли подкрепа и от колегите си, някой пожела ли да ви помогне? Да ви подаде ръка? Имаше ли разочарование в тази посока?
– Не, не съм получила. Не съм и разочарована. В нашия жанр, попфолка, нещата като че ли винаги са били вълчи. Борили сме се винаги неистово за място под слънцето. И като че ли не им остава време да мислят човешки, да се отнасят човешки един като друг.

В същото време онази голяма личност – Лили Иванова, единствена ми се обади. Който е голям в своята област, е голям и като човек, явно…

Семейството ви как се справя, децата?
– Да, успяват. Всеки върви по своя път, те са големи вече. На 23 и на 16. Справят се.

Бяха ли ви опора?
– Бяха. Беше трудно… Изправихме се, борихме се… Не се случва само на мен.

За съжаление диагнозата рак е изпитание за огромно количество хора. Тежко изпитание. Но явно господ е преценил, че мога да се справя с това изпитание и затова ме изправи пред него.

Каква е Сашка Васева сега?
– Когато човек натрупа негативна, отрицателна енергия, от нещо, което му се е случило, или е направил своите грешки, той трябва се покае. Ние сме хора, човешки същества, грешим. След това трябва да обърне гръб на греха. Аз се молех – „Отче наш“, Псалм 91 от Библията, много е силен и молитвата на Дънов  – „Господи, бъди благословен, хиляди и милиони пъти“, фраза, с която благославяш съзиданието.
Псалмът е дълъг, труден за научаване, но може и да го четете.

Другото, което трябва да се направи, е детоксикация на организма. Дънов препоръчва чаша топла вода, в която е бил сварен картоф – с обелките, разрязан наполовина. Картофите се варят поне час, след това водата се пие. Детоксикира и е много полезна. След това можете да хапнете и картофите – с масло, но домашно. Друга храна, която използвах, е фреш от портокал – в големи количества.

Искам да кажа на дамите, че доказателство за любов не е да ти подарят скъпа яхта или кола, а това, което аз получих от моя съпруг – любовта, грижата, тя е безценна, най-скъпият диамант. Имам до себе си човек, който ми показа какво е любовта. Той буквално ми спаси живота.

Какво си пожелавате да влезе в живота ви оттук нататък?
– Пожелавам си да имам възможност да правя песни – стойностни песни.

Пожелавам от сърце на Сашка да се възстанови и да сбъдне мечтата си! 

Снимки: Личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *