Добра форма

Съветът на един дипломат: Как да включите светлината в живота си

Не губете времето си, за да чакате нещо да се случи в бъдеще, но не страдайте и за миналото. Радвайте се на живота във всеки един момент.

Един дипломат споделя своите ценни съвети за това как да включите „светлината“ в живота си. И така да превърнете всеки свой ден в осъзнат, щастлив и успешен.

Всеки от нас има определени ресурси, умения, способности. На базата на тези ресурси се формира и нашата реалност. Хората, които живеят в реалността, които живеят тук и сега, те имат всички шансове да включат светлината.

За да имате успех и късмет, щастие, победи, не трябва да завиждате на съседа или да търсите успеха на всяка цена. Просто вървете по своя път, използвайки по най-добрия начин онова, с което разполагате. И да се наслаждавате на всеки ден.

Сменете фокуса на своето внимание – от това, което нямате, на това, което имате. Помислете как максимално да използвате ресурсите, с които разполагате.

И не вярвайте на израза „Веднъж се живее“. Живеем всеки ден, ден след ден, умираме веднъж. Затова – включете светлината и живейте.

Направете си „инвентаризация“ – запишете всичко, с което в момента разполагате. Хора, умения, знания, всичко ценно, което притежавате. И си задайте един въпрос – „Как мога да извлека най-доброто от това, с което разполагам?“. Отговорът ще ви помогне да включите светлината. И да започнете да живеете по-щастливо.

Отворете витрината, която постоянно забърсвате, и си сипете питие в красивите чаши. Облечете си онази рокля, купена за специален случай. Не отлагайте живота си за по-специални случаи. Можете от време на време обаче да отлагате работата, за да прекарвате ценни моменти с хората, които ви правят щастливи.

Бъдете благодарни за това, което имате и което сте. Дишайте с пълни гърди. И не забравяйте – някой мечтае за това, което вие имате…

Живейте. Наслаждавайте се. Бъдете най-добрата своя версия, не копие на някой друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *