Звезди

Селин Дион в ужасяващ документален разказ за битката ѝ с болестта

Селин Дион се опитва да се върне отново на сцената и в живота чрез документален филм, посветен на борбата ѝ с болестта. „Аз съм Селин Дион“ е режисиран от номинираната за „Оскар“ Ирен Тейлър и ще бъде излъчен в платформата Amazon Prime Video.

Идеята на лентата е хората да научат повече за болестта на Дион, която е сериозно и тежко неврологично заболяване.

„Последните няколко години бяха огромно предизвикателство за мен – от диагностицирането на моето заболяване до това да се науча да живея с него и да го управлявам, но не и да му позволя да ме определя. Тъй като пътят към възобновяване на моята изпълнителска кариера продължава, осъзнах колко много ми е липсвал възможността да видя моите фенове“, казва във филма изпълнителката.

„По време на това отсъствие реших, че искам да документирам тази част от живота си, да се опитам да повиша осведомеността за това малко известно състояние, да помогна на други, които споделят тази диагноза“, разкрива 55-годишната Дион.

Синдромът причинява тежка скованост и спазми в гърба или крайниците. Симптомите могат да бъдат овладeни с успокоителни медикаменти, но за заболяването няма лечение.

„Този ​​документален филм е сурово, интимно изображение на доста важен момент от нейния личен живот и кариера. Лентата разказва за миналото и настоящето, повдига завесата и показва как тя се справя с немислимата диагноза.“, казва Дженифър Салке от Amazon.

Филмът е сниман повече от година.

Селин Дион е продала повече от 250 милиона албума по време на 40-годишната си кариера. Има пет награди „Грами“, две награди „Оскар“, наградата Icon Award за цялостно творчество на Billboard Music Award през 2016 г. и признание от Световните музикални награди през 2004 г. като най-продаваната изпълнителка на всички времена.

През 2021 г. Дион се изправи пред трудното решение да отмени дългоочакваните си концерти в Лас Вегас, заради здравословни проблеми.

След това, през декември 2022 г., певицата разкри за борбата си със синдрома на скованата личност. Стигна се до отлагане на световното ѝ турне Courage. През 2023 г. обаче тя участва в романтичната комедия Love Again и издаде пет нови песни в саундтрака към филма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *