ИстинскиLOVEисторииЛюбопитноНовинки

Семейство от Канада реши да обиколи света преди три от децата им да загубят зрението си

Канадско семейство реши да обиколи света преди три от четирите им деца да загубят напълно зрението си, заради рядко генетично заболяване.

Родителите открили, че най-голямата им дъщеря – Миа Лемей-Пелитие има пигментен ретинит – който може да я остави напълно сляпа до навършването на 30 години, когато една нощ през 2018-а просто започнала да вижда трудно…

На следващата година нейните двама братя – Колин и Лоран, били диагностицирани със същата болест, само Лео още нямал този проблем.

Майката Едит Лемей, която работи като финансов служител в Квебек, където живее семейството, споделя, че когато братята са били диагностицирани с болестта, това е бил определящ момент. За да вземат решение да обиколят света и да напълнят очите си с „визуално спомени”, преди зрението им да се влоши.

Семейството заминава на почивка през март без да има конкретен план и досега са посетили Намибия, Замбия, Танзания, Турция, Монголия. В момента са за седмица в Индонезия.

Първоначално планирали да започнат турне в Русия и Китай през 2020 г., но това отпаднало, заради пандемията от коронавирус.


Документирайки пътуванията в социалните мрежи, родителите споделят, че е прекрасно да видят колко щастливи са децата и да са винаги заедно. Но също така признават, че са необходими много усилия и търпение, за да бъдат с тях 24/7.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *