ЗвездиНовинки

Семейството на Майкъл Джексън спечели дело. Взема близо 100 милиона долара

Семейството на Майкъл Джаксън спечели в съда иск срещу канала HBO, който показа през 2019 година филма за поп краля „Да напуснеш Невърленд“.

Според „Варайъти“ наследниците на великия музикант трябва да получат 100 милиона долара.

Семейството се позовава на факта, че през 1992 г. Джаксън подписва споразумение с телевизионния канал, според което HBO няма да тиражира клевети за него, семейството и служителите му в продължение на 27 години. Апелативният съд на САЩ за девети окръг реши, че договорът все още е в сила.

През 2019 г. по-долната инстанция позволи на наследниците на Джаксън да подадат иск до арбитраж. HBO, естествено, обжалва, но апелативният съд потвърди предишното решение.

Документалният филм проследява събития, свързани с 37-годишния режисьор Джеймс Сейфчук и 41-годишния хореограф Уейд Робсън. Като деца те са били близки приятели с поп звездата, но като възрастни осъзнават, че са жертви на насилие от страна на Джако.

Малкият Джеймс се среща с певеца на снимачната площадка на реклама, а Уейд е бил поканен при Джаксън, след като печели детско състезание по танци. Според жертвите Робсън е бил на 7 години, когато е бил малтретиран за първи път, а Сейфчак е на 10. Децата с други „малки приятели“ на Джаксън често са отсядали в ранчото си „Невърленд“ заедно с родителите си, където са нощували. Но двамата разказват, че само те са били в спалня с Майкъл без родителите си.

Филмът предизвика мощна реакция сред феновете на Майкъл. 11 години, след като той отлетя към небесата, те са му също толкова предани, пише lifeonline.bg.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *