Красота

Сенките преобразяват излъчването на лицето

Много дами не използват сенки само защото не знаят как точно да ги нанесат. Затова предпочитат да сложат малко молив или спирала. Разбира се, нищо не може да се сравни с щрихите, които четката оставя върху клепачите. Как да ги поставите правилно?

Започнете с коректора. Да нанесете сенки върху «голи» клепачи е почти безсмислено занимание. Първо трябва да изравните тена и визуално да изгладите бръчките. Затова използвайте коректор. Съобразете избора му с цвета на кожата около очите. Ако преобладава синкавия нюанс, маскирайте с оранжево. Ако имате виолетови кръгове, изберете коректор с жълтеникав оттенък. Зелените сенки под очите се прикриват добре с розов коректор, а кафявите – с прасковен.

Не забравяйте за основата. Без нея няма да успеете да нанесете сенките равномерно и устойчиво. Ако не разполагате с този продукт, ви препоръчваме да използвате по-плътен коректор – кремообразен. А след това леко напудрете.

Използвайте качествени четки… Налага се да инвестирате в няколко качествени инструмента. Ще имате нужда от четка за нанасяне на сенките, за туширане на границите, за създаване на т.нар. опушен грим. За компактните и ронливи текстури ви е необходима четка с натурален косъм (обикновено от конски или кози), а за креообразните – обикновена, синтетична.

И пръсти… Един от най-добрите инструменти за нанасяне грима си остават пръстите. Топлината им подпомага равномерното разпределяне на продукта. Затова добрите гримьори често смесват продуктите в дланта си и след това нанасят умело с пръсти.

Изберете основните цветове. Те се нанасят върху цялата повърхност на подвижния клепач (при желание – и върху неподвижната) – от линията на миглите до веждите. Цветът не трябва да бъде твърде ярък, розов или сив. Дамите със светла кожа трябва да заложат на пясъчните оттенъци, а смуглите – на прасковените или на т.нар. зрял банан.

Ориентирайте се по цвета на очите.

Не е тайна, че сенките трябва да се съобразят с цвета на очите. В най-изгодна ситуация са жените с кафяви очи – които според гримьорите са истински хамелеони. Зелените сенки ще ги преобразят в зеленеоки, виолетовите ще добавят синьо-черна дълбочина в погледа им. На тъмнокафявите очи подхождат почти всички тонове, дори най-смелите. За светлокафявите също се препоръчва целия цветови спектър, особено кафявата и бронзовата гама. За сините очи би трябвало да изберете кафяви, сиво-виолетови или тъмно-сиви оттенъци.
Сливовите нюанси, шоколадовите, графитено сивото допълват идеално зелените очи. Избягвайте прекалено ярките акценти.
Ако около окото има зачервявания или малки капилярчета, откажете се от червената и виолетовата палитра, независимо от цвета на очите.
И един универсален избор – кафявите сенки с матова текстура подхождат идеално на всички. Важното е да изберете студен или топъл подтон.

Определете и формата им. Тя е не по-малко важна. Ако имате леко увиснсали клепачи, поставете акцента върху линията на растеж на долните мигли, а отгоре нанесете тъмни, почти черни сенки.
Широко разположените очи ще приближите визуално ако подчертаете вътрешните ъгълчета в тъмни тонове и поставите акцент върху зоната на междинната линия.
Близко разположените очи ще успеете да коригирате, ако изсветлите вътрешните ъгълчета и направите т.нар. опушен грим.
Дълбоко стоящите очи имат нужда от светли тонове и опушена тегника. Проблемът с малките очи ще бъде решен с с малко черен молив и тъмни сенки за клепачите.

Научете различните техники.
Три стъпки са необходими, за да постигнете класически грим. Стъпка 1 – нанесете основния цвят върху целия клепач – от линията на миглите до веждите. Стъпка 2 – нанесете следващия оттенък (той трябва да е с тон по-тъмен от кожата) от миглите до сгъвката на клепача, а при желание и върху целия долен клепач. Стъпка 3 – За да придадете дълбочина на погледа, добавете по-тъмен тон в сгъвката, като леко туширате. Можете да се ограничите с един или два оттенъка сенки, а можете и да разширите палитрата.

Добавете яркост. Белият матов молив, нанесен върху базата, ще подсили яркостта на сенките и ще отстрани прозрачността на пастелните тонове.

Свалете грима правилно. Кожата тук е доста деликатна, затова имате нужда от специален демакииращ продукт с формула ,в която има алое вера, лайка или розова вода. За водоустойчия грим обикновено се продават лосиони с двойно действие. Нанесете продукта с тампонче колкото пъти е необходимо, без да натискате или разтягате кожата.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *