Серамидите – магичната съставка за здрава кожа през зимата

Идват по-студени дни, а с тях и нуждата да се грижим по-добре за кожата си. Скрита под слоеве дрехи, тя често може да стане суха и раздразнена.

Този период от годината е специално предизвикателство за хората със суха и чувствителна кожа. А отговорът е – серамиди.

Серамидите са нещо повече от съставка в козметичен продукт – те съставляват до 50% от естествената липидна мембрана на кожата ни и са отговорни за задържане на хидратацията и повишаване на устойчивостта към външни влияния.

Благодарение на уникалната комбинация от дерматологични съставки и патентована технология, продуктите на CeraVe са истинско спасение за сухата кожа.

Ефективната комбинация присъства във формулите както на хидратиращия крем CeraVe, така и на хидратиращия лосион CeraVe.

Продуктите на CeraVe са разработени в сътрудничество с дерматолози и са комбинация от три основни серамида – 1, 3 и 6-II, които могат да бъдат открити в нашата кожа.

Освен това, благодарение на уникалната патентована технология MVE® за поетапно освобождаване на активните съставки, продуктите осигуряват продължителна хидратация през целия ден. Без да омазняват излишно.

CeraVe хидратиращ крем осигурява целодневна хидратация. Той е специално разработен за суха към много суха и чувствителна кожа. Подходящ е и за хора, предразположени към атопия. Освен серамиди, съдържа и хиалуронова киселина, съставка, необходима за поддържане на бариерната функция на кожата и задържане на влагата.

Лекият хидратиращ лосион за лице и тяло CeraVe е предназначен за любителите на леките и флуидни текстури, но имащи суха и много суха кожа, склонна към атопия. Той е без парфюм, некомедоногенен и не дразни.

В допълнение към серамидите, съдържа и хиалуронова киселина, която допълнително помага за хидратиране на кожата.

Поддържането на мека, кадифена и добре хидратирана кожа през цялата година, без усещане за стягане и сърбеж, никога не е било по-лесно.

Продуктите със серамиди са най-добрият начин за запазване на бариерната функция на кожата и предотвратяване на кожни проблеми.

Кремовете и лосионите на CeraVe за лице и тяло са обогатени и с други естествени съставки. Например, ниацинамид (витамин В3), салицилова и хиалуронова киселина, които допълнително допринасят за ефективността на продуктите.

Когато благодарение на серамидите защитната бариера е възстановена, хидратиращите свойства на хиалуроновата киселина действат по-дълго.

Здравословната защитна бариера помага да се запази влагата в кожата. А замърсяванията остават извън нея.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *