Шанън Такаока и нейната история, която всички искат да прочетат

Шанън Такаока прави своя дебют на българския пазар с вълнуващ тийн роман. Историята ни разказва за тийнейджърка със сърдечна трансплантация.

„Всичко, което мислех, че знам“ е дебютен роман за Шанън. В него тя ни разкрива обратите в живота на младо момиче, за което новото сърце означава напълно нов живот и много неочаквани възможности.

17-годишната Клоуи е перфектната ученичка с изграден план за бъдещето си. Ще учи усърдно, ще изкара добри оценки и ще влезе в престижен колеж. Но един ден неочаквано животът ѝ се преобръща. Оказва се, че тя се нуждае от ново сърце и осъществяването на мечтите ѝ ще трябва да почака.

Осем месеца след сърдечната трансплантация Клоуи не е в колеж, а посещава лятно училище с изоставащите с уроците ученици. Всичко, което иска, е да грабне дъската за сърф и да яхне вълните.

Вместо да се заобикаля с книги и учебници, тя изследва новите си интереси с приятелката си от лятното училище – Джейн.

Промяната на желанията ѝ след сърдечната трансплантация е невероятно странна. Феномен, който не може да бъде обяснен от никого. Когато Клоуи започва да се учи да сърфира, тя среща инструктора Кай, който е изключително привлекателен.

Сърфирането обаче не е единственото необичайно нещо в новия живот на Клоуи. Тя има и натрапчиви сънища, в които катастрофира с мотоциклет в тунел, и си спомня за хора и места, които не е познавала преди. Дали нещо се случва със съзнанието ѝ, или има напълно различно обяснение за всичко?

Докато привличането между нея и Кай расте, Клоуи започва да подлага на съмнение всичко, което някога е мислила, че знае за живота, за смъртта, за любовта и за реалността, която обитаваме. И скоро ще разбере защо.

Шанън Такаока започва да пише едва 12-годишна, вдъхновена от имена като Маделин Ленгъл, Шарлот Бронте, Нийл Геймън и редица други. Признава, че ѝ харесва да пише книги за тийнейджъри, защото тези години обикновено са време на много промени и нови преживявания – израстване, намиране на своето място в света и, може би, дори изживяване на първата си любов.

Снимки: Издателство „Ентусиаст“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *