Добра форма

Шарън Озбърн за модерните лекарства за отслабване: Дръжте това нещо далеч от младите хора

Шарън Озбърн сподели своя опит с Ozempic, лекарството за диабет, което се превърна в тотален хит като… лекарство за отслабване. В интервю за Пиърс Морган, Озбърн описа някои от страничните ефекти, които тя лично е изпитала при приема на Ozempic.

„Първоначално ти се гади“, каза Озбърн. „Не повръщаш физически, но имаш това чувство.“

Тя каза, че е издържала няколко седмици, „в които ми се гадеше през цялото време“. Често е била жадна, но не е имала желание да яде.

„Точно тази липса на желание за прием на храна е причината да твърдя, че трябва да държите тези неща далеч от по-младите хора, защото те ще полудеят от това и не е правилно“.

Ozempic и сродното му лекарство Wegovy имитират хормон, който тялото произвежда естествено, за да забави преминаването на храната през стомаха. Това помага на хората да се чувстват сити по-дълго.

Озбърн каза, че е загубила 19 килограма, но не е възнамерявала да отслабне толкова много. Отбелязвайки, че „не можеш да останеш на него завинаги“, тя каза, че е време да спре.

Ozempic първоначално беше одобрен от FDA за лечение на хора с диабет тип 2, които рискуват сериозни последици за здравето без лекарства.

През последните месеци обаче се наблюдава скок в търсенето на Ozempic, или семаглутид, заради ефекта – загуба на тегло. Това доведе до недостиг на лекарството в световен мащаб.

Дори лекари предписват Ozempic не по предназначение – а именно за лечение на затлъстяване.

Всичко това накара Американската администрация на храните да промени наскоро етикета на „Оземпик“. И да включи в страничните ефекти „запушване на червата“. Появиха се и данни, че медикаментите може да причиняват т.нар. стомашна парализа.

Така че мили дами, внимавайте. Може да е лесно, но в никакъв случай не е безопасно. По-добре да си живеете с няколко килограма отгоре, отколкото да се сблъскате със сериозни здравни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *