ЗвездиНовинки

Сийл – един добър музикант на 57

Сийл е роден на 19 февруари 1963 г. в Падингтън, Лондон. Родителите са го дали за осиновяване, защото нямали достатъчно средства, за да се грижат за него. Има нигерийски и бразилски корени.

Отраснал е в Лондон. Като малък се разболява от тежка кожна болест, която остава белези по лицето му и води до загуба на коса.

Преди да стане музикант, работи като електроинженер и дизайнер на кожени облекла.

Започва да пее в лондонски клубове през 80-е. Става част от английската пънк група Push, с която прави турне в Япония. После се присъединява към тайландска блус банда. Не след дълго се разделя с групата и пътува из Индия сам.

Музикалната му кариера започва през 1990 г. с парчето Killer, което става номер 1 във Великобритания. Следва дебютният му албум Seal, който включва Crazy, Future Love Paradise, както и версия на Killer.

Вторият му албум, Seal II, излиза през 1994 г. Сингълът Kiss From a Rose е включен в саундтрака към филма Batman Forever и му носи международен успех. Песента печели две награди „Грами“ за 1996 г., една от които е за песен на годината, и се превръща в най-продаваният сингъл на Сийл на американския пазар. По-късно той прави кавър на песента Fly Like an Eagle за филма Space Jam.

Четири години след последния си албум, Seal издава Human Being (1998 г.). За него, изпълнителят прекратява договора си със Зи Ти Ти Рекърдс и подписва с Уорнър Брадърс Рекърдс. От албума излизат три сингъла: Human Beings, Latest Craze и Lost My Faith.

Седем години е женен за супермодела Хайди Клум. Развеждат се с гръм и трясък, а Хайди тогава коментира, че раздялата въобще не е била лесна и тя се е чувствала като в „окото на бурята“. Новината бе шокираща за всички, защото двойката бе смятана за най-сплотеното семейство в Холивуд.

Хайди Клум с децата

Двамата подновяваха брачните си клетви всяка година и често даваха съвети за щастлив брак. Имат три деца и неотдавна споделиха, че мислят да осиновят още едно. Хайди Клум има дъщеря от предишна връзка с италианския бизнесмен Флавио Бриаторе – Лени. Тя се ражда, когато Хайди вече е далеч от Бриаторе, а след това Сийл я осиновява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *