Силиконов гел заличава успешно белези

Белезите от операции, травми, изгаряния, както и други нарушения на целостта на кожата са повод за притеснения у много хора. И често се превръщат в сериозен естетичен проблем, водещ до ниско самочувствие.

Съществуват различни методи за премахването им – пластични операции, лазерни процедури, инжектиране на колаген, лекарствени продукти.

Медицинските препарати, които реално подпомагат заличаването и превенцията на белезите, бяха основна тема на провелия се преди дни семинар в МБАЛ „СВ. София“. Инициираното от Global Aesthetics събитие представи Kelo-Cote, лидер сред продуктите за заличаване на белези.

За да бъде белегът минимален, лекарят трябва да постиген добро адаптиране на срещуположните участъци на кожата, естетичен шев, използване на резорбируем конец и не на последно място – минимален разрез, коментира гинекологът д-р Янчо Делчев. И отбеляза, че Kelo-Cote се използва за заличаване на белези след отворена операция, ендоскопска хирургия и цезарово сечение.

Факторите, влияещи негативно върху лечението на белезите, могат да бъдат анатомични (разтягане на кожата), генетични (променена клетъчна функция), външни (инфекция и хронично възпаление) и физични (прекомерна дехидратация на кожата).  Д-р Пепа Георгиева сподели, че дори и при наличие на тези фактори Kelo-Cote има пълния потенциал и възможности да заличи всякакъв вид белези. Съществуват клинични изследвания, които показват, че продуктът е ефективен при третиране на стари белези (до 2 години).

 

Kelo-Cote e патентован, 100% силиконов гел, с доказана ефективност за третиране и превенция на хипертрофични белези и келоиди. Той е подходящ за чувствителна кожа, дори и при деца. Бързо изсъхва – не замърсява и не мокри дрехите. Прозрачен, без миризма и цвят. Успокоява дразненето на тъканите, подобрява хидратацията и еластичността на участъка. Намалява сърбежа и зачервяването. Омекотява и изравнява белега. Нанася се на много тънък слой върху първичния белег и околната кожа два пъти дневно, като повърхността трябва да е чиста и суха. Не се втрива. След нанасяне изсъхва за около 4-5 минути. Може да се закупи в аптечната мрежа без рецепта. Една опаковка от 6 г струва под 30 лв. и е достатъчна за целия период на лечение на белег с размер до 7,5 мм. Препаратът е най-ефективен, ако се прилага през първите от 2 до 6 месеца от появата на белега. 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.