Силвия Кацарова и Джина от Трамвай № 5 с почетни награди „Будител на годината“

Силвия Кацарова и Джина Иванова от Трамвай № 5, получиха почетни награди Будител на годината от Организацията на Обединените българи по света с председател Живко Бъчваров. 

Беше учредена и новата гражданска инициатива – Женски експертен съвет към Общобългарския парламент с председател журналистката и пиар Патриция Кирилова.

Наградите бяха връчвани от председателя на Организацията на Обединените българи – Живко Бъчваров и от журналистката и пиар Патриция Кирилова.

Ето и останалите призьори:

Адвокат Христо Расташки – водил редица дела срещу администрацията за защита на конституционните ни права. Водил е множество дела пред административните съдилища в цялата страна във връзка с незаконосъобразни заповеди и актове. В началото на август т.г. за пореден път държавните органи погазиха законите на България с незаконна заповед на РЗИ София за ограничаване на правата на гражданите чрез носене на маски на закрито. Десетки българи и неправителствени организации подкрепиха колективната жалба, която беше внесена в съда.

 Проф. Андрей Чорбанов – ръководи екипа на БАН за създаване на българската ваксина срещу Ковид 19. Имунолог,  ръководител на Департамента по имунология в Института по микробиология „Стефан Ангелов“ при БАН. Като международно признат експерт в имунологията, той дава яснота защо българската ваксина е по-ефективна и безвредна. Екип от родолюбци, водени от Патриция Кирилова,  започна кампания за събиране на средства за довършване на проекта за българската ваксина преди една година. Стотици българи дариха за проекта.

Силвия Кацарова – гранд дамата на българската популярна музика – на сцената, и в живота тя е пример за всички. Освен талант, притежава и огромно сърце – участва в стотици благотворителни събития.

 Джина Иванова – вокал на Трамвай № 5 – легенда на българската естрада, популяризирала българския  талант в цял свят.

Проф. д-р Радосвет ГорневНосител на редица престижни награди, обявен за Лекар, на когото българите вярват и най-любим преподавател по медицина.

Екипът на Автомагистрали ЕАД – за примера, който дадоха със спасяването на Карловските села след наводнението. „Автомагистрали” ЕАД  командирова на място 30 работника и инженери, както и 15 самосвала, 6 тежкотоварни машини и друга налична дребна техника.

Проф. Мюмюн Тахир – Отличен е със „ЗЛАТНА КНИГА” на Съвета на европейската научна и културна общност за принос в развитието и популяризирането на българската наука и култура.

 Христо Станков – създател на Националната кампания „Да запалим и съхраним огъня български“. От 2001 г. е организатор на най-дългото българско хоро.

Специални гости на събитието бяха почетният консул на Йордания в България – Н. Пр. д-р Хасан Ал-Бармауи и съпругата му Ирина – бизнесдама и майка на 3 деца; съветникът на вицепрезидента Илияна Йотова – Милена Димитрова; акад. Галя Асенова; акад. Росица Бакалова; проф. д-р Николай Ников; проф. Стойчо Симов; проф. Мюмюн Тахир; инж. Иван Станчев – изпълнителен директор на най-голямото строително дружество в България „Автомагистрали“ ЕАД.

Присъстваха още  председателят на Български гласъ Тихомир Василев, археологът Красимира Лука, най-големият колекционер на Възрожденски архиви Георги Мъндев,  учени, лекари, журналисти, юристи и други. Част от тях станаха носители на почетните награди за Будители 2022.

Церемонията в музей-галерия „Анел“ бе организирана от ООБ, Общобългарския парламент, Международната академия на обединените българи, агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION.

Снимки: Ромео Чолаков

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *