Новинки

Силвия Кацарова на 68: Всеки сам си кодира златна карта във Вселената със своите мисли!

Силвия Кацарова, родена като Силвер Нури, на 26 април 1954 година, днес става точно на 68.

Няма човек, който да не разпознава специфичния тембър на гласа ѝ. Както и няма човек, който да не е чувал за група LZ. И не е припявал „Топъл дъжд“ или „Големият кораб минава“. 

Има един брак зад гърба си с Милчо Кацаров, и една дъщеря – певицата Теди Кацарова.

Прекарала детството си в Добрич, тя се премества с родителите си в Хасково през 1969 г., където завършва икономическия техникум.

С помощта на преподавателите Лили Ненкова и Ирина Чмихова успява да се подготви за кандидат-студентските изпити в Естрадния отдел на Музикалната академия, която завършва в класа на Евгений Комаров.

„Аз мечтаех да стана певица и последвалите събития в живота ми показват развитието на тази мечта. Имам и красива песен с такова заглавие – „Мой сън, съдба„.“

В началото на кариерата си добива опит в различни жанрове – от циганско-руските романси до джаз-рок с квинтета на пианиста Марио Станчев.

Установява се в група LZ, която сформира заедно с бъдещия си съпруг Милчо Кацаров.

„Топъл дъжд“ е обявена за „Мелодия на годината“ в едноименния телевизионен конкурс през 1987 г. 

През 1994 г. заедно със съпруга си Милчо Кацаров основава собствено звукозаписно студио – „Силвия мюзик“. По нейните стъпки върви и дъщеря ѝ Теди Кацарова.

„Вярвам, че сме част от огромен разум. 7 грама ли ни беше душата – тя се слива със светлината – въпросния разум. Всеки сам си кодира златна карта във Вселената със своите мисли. Така сме съавтори на съдбата си. Не трябва да мислим и да казваме лоши неща, защото като бумеранг после се връщат към нас.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *