ЛюбопитноНовинки

След месец ставаме част от „Шесто чувство“ на Шри Шри Рави Шанкар

Шри Шри Рави Шанкар, световноизвестният хуманитарен лидер, духовен учител и посланик на мира и човешките ценности, идва в България на 28 и 29 юли 2022 година. Целта на това му посещение е изнасяне на лекции и медитации за мир.

Стресът след пандемията продължава – от една страна, заради последствията, от друга – заради несигурността. И именно в този момент Гурудев Шри Шри Шанкар идва с послания за равновесие и сила, противодействащи на конфликтните времена.

Шри Шри Рави Шанкар ще бъде в България по покана на Киноцентър Бояна, където на 29 юли от 19:00 ч. ще се проведе събитието „Шесто чувство“, което ще включва беседа и медитация, водени от него.

Преди главното събитие ще има различни активности като йога занятия, аюрведа семинари, работилници за рисуване с къна, многообразие от вегетарианска храна и напитки, интересни книги и йога аксесоари.

Шри Шри Рави Шанкар е номиниран за трети път за Нобелова награда за мир.

 

Той е основател на фондацията „Изкуството да живееш“ – международна хуманитарна и образователна неправителствена организация, с дейност в над 155 страни по света и със специален консултативен статут към Икономическия и обществен съвет на ООН.

Чрез множество социални проекти и обучения и доброволческа мрежа от организации в над 156 държави, инициативите, вдъхновени от Шри Шри Рави Шанкар, са докоснали над половин милиард души.

Той е разработил 50 уникални и въздействащи и трансформиращи програми, които повдигат духа и дават нужните умения, така че да се справят с предизвикателствата на съвременния свят.

През програмите на Изкуството да живееш в България са преминали над 100 000 души в над 40 града в това число деца, студенти, служители на фирми и държавни институции. Фондация Изкуството да живееш работи активно вече близо 15 години в затворите в България, преподавайки курсове за освобождаване от стреса както на лишени от свобода, така и на служителите.

Считан за неутрална фигура с единствената цел постигане на мир, Шри Шри Рави Шанкар представлява надежда за хората в конфликти. Благодарение на неговите усилия места със силно изразени военни конфликти като Колумбия, Бряг на слоновата кост, Кашмир и Бихар успяват да намерят своето мирно решение.

Шри Шри Рави Шанкар е носител на редица международни и национални награди и 17 докторски степени, които са подробно описани в приложението.

Билети за събитието можете да намерите тук: https://bit.ly/39nAenj

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *