ИстинскиLOVEисторииНовинки

След седем изгубени бременности, Илиана стана мама на Божидар

Да изгубиш седем поредни бременности в рамките на 10 години, но в крайна сметка да родиш дете от осмия опит, е поредното доказателство за силата на човешката воля.

Доказателство за това, че желанието за дете може да бъде по-силно от всичко, по-силно от болката и разочарованието, от съмнението и страха. Че надеждата е безмерна енергия и в крайна сметка носи онова щастие, за което си се преборил сам.

Илиана извървя труден път към родителството. Младата жена забременяла веднага след сватбата си. Но сърчицето, което чула с толкова много копнеж, спряло също толкова бързо колкото било започнало да бие.
Втората бременност дошла година по-късно и продължила пет месеца. Шокът бил голям защото бременността до този момент вървяла съвсем нормално.
Тогава младата жена все още не знаела, че това ще се повтаря отново и отново като злокобен епизод, който сякаш сам прожектираш в съзнанието си, губейки границата между реалността и спомена.

Неведнъж Илиана планирала да се откаже от опитите да даде живот, но мимолетната идея отлитала бързо.

Сменила много лекари, пропътувала купища километри до София през последните години, но не намерила решение на проблема си, а бременностите приключвали твърде рано, за да може бебето да бъде спасено.

Посещава болница „Селена“ по време на седмата си бременност когато нейна близка ѝ препоръчала да се срещне с Д-р Даниел Ставрев. Акушер-гинекологът препоръчал да поставят серклаж, но Илиана отказала. Няколко дни по-късно се обади, че водите ѝ са изтекли. Още една бременност, приключила преждевременно. Още едно бебенце, което не успя да оцелее.

И след тази загуба д-р Ставрев не спрял да настоява да се постави лапароскопски серклаж, и в крайна сметка
Илиана се съгласила. Новината за поредната бременност била приета от семейството със страх и много малко надежда.

Деветте месеца минали в притеснения и неувереност по отношение на крайния изход. Изход, който дошъл със сълзи на радост, облекчение и един прекрасен доносен Божидар.

Илиана вече планира по-смело следваща бременност, която да посрещне с радост и да ѝ се наслади истински. Като компенсация за преживяното през последните 10 години.

Текст и снимки: болница „Селена“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *