ЛицаЛюбопитноНовинки

Снежана и нейните прекрасни кукли в народни носии

Българката Снежана Балчева от Щутгарт популяризира страната ни с кукли, облечени в народни носии. Материалите за направата им също са български. Първоначално изработването им е било просто хоби, но постепенно се превърнало в постоянна работа, пише БТА.

Интерес към куклите на Снежана имат основно българите зад граница, които ги купуват като подарък на чужденци. Клиентите ѝ са от различни държави, най-много поръчки обаче получава от Швейцария, Германия, Гърция.

В месеците преди Коледа броят на заявките се повишава чувствително. През октомври, ноември, декември се налага да изработвам облекла за около 20-30 кукли месечно“, разказва тя за рубриката БГ Свят.

Снежана е от Варна, но живее в Щутгарт от три години. За себе си казва, че от дете харесва българския фолклор и традиции.

„Обичам да пътувам, да се запознавам с обичаите и културата на чуждестранни народи. Винаги работя с голямо внимание към всеки детайл. Най-хубавото е, че постоянно се запознавам с различни прекрасни хора“.

Като ученичка участва в различни фестивали за български народни танци.

„Постоянно творя. Обичам работата си и винаги, когато имам нова идея я осъществявам независимо колко е часът. Куклите ми може да видите в моята страница – Работилничката на Снежи“.

Освен с кукли, тя се занимава и с изработката на свещи, както и на други красиви аксесоари на българска тематика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *